Gustav, 24, har en hälsning till alla som klagar på snöröjare

avViktor Adolfsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är alltid ett jävla gnäll”

Gustav Schill från Umeå har själv jobbat med snöröjning. I en video på Facebook skickar han en ilsken hälsning till de som ständigt klagar på väghållningen.

– Jag har fått förvånansvärt lite skit med tanke på att jag är arg på halva Sveriges befolkning, säger han till Aftonbladet.

Foto: Privat.
Gustav Schill.

– Som vanligt, sedan den första snöflingan kom, så är det alltid ett jävla gnäll på alla väghållare i hela jävla Norrland.

Så inleder Gustav Schill, 24, från Umeå ett videoklipp han spelat in som en hälsning till alla som gnäller på olika saker när det kommer till snöröjning.

I klippet säger han också att han tycker att svenskar är alldeles för bortskämda med bra vägar. Nu berättar han för Aftonbladet om bakgrunden till filmen.

– Jag såg en Facebookvän som uttryckt sitt missnöje med vinterväghållningen och att det inte gick att köra på vägarna, säger han och fortsätter:
– Vinterväghållningen är inte perfekt, men jag är trött på att svenskar inte tar något eget ansvar. Kör du av vägen är det ditt eget fel, det kan inte alltid vara någon annans.

”Typiskt svenskar”

Gustav är lastbilschaufför men har tidigare jobbat med just väghållning. Då kunde han få klagomål om allt möjligt.

– Där jag jobbade förut fick vi klagomål om att det sandades för mycket. Det är så typiskt oss svenskar, det kan aldrig vara bra.

Reaktionerna på klippet har dock varit enormt positiva. Nästan 3 000 personer har delat vidare det till sina Facebookvänner. Bland kommentarerna står det bland annat:

Ha ha ha, gift dig med mig!”.

”Förvånansvärt lite skit”

– Många är jättesnälla och tycker att det är bra. Det är förvånansvärt lite skit med tanke på att jag är arg på halva Sveriges befolkning, säger Gustav om reaktionerna.

Han tror att många tagit åt sig av hans budskap och fått mer förståelse för snöröjarnas arbete.

– Det finns de som aldrig någonsin kommer ändra uppfattning, som alltid tycker det var bättre förr. Men jag hoppas att man kan få även dessa att förstå.
Se Gustavs klipp ovan.

Publicerad: