Togs på bar gärning vid stenkastning – fick tvätta polisbilen

Foto: Nelson, Brierfield and Barrowford Police
Obs polisens montage. Här tvättar den yngre killen polisbilen efter att ha blivit tagen på bar gärning.
NYHETER

En brittisk yngre kille sågs kasta sten på bilar i området där han bor – och fick ett annorlunda straff.

En yngre kille blev tagen på bar gärning med att kasta sten på bilar i brittiska Lancashire, skriver brittiska Metro. Istället för att gripa honom valde polisen ett lite annorlunda straff – killen tvingades att be sin mamma om ursäkt och tvätta polisbilen.

I ett Facebookinlägg med tillhörande bild ser man hur ungdomen skrubbar bilen.

Ett fånigt tonårsbusstreck som ofta kan få väldigt allvarliga konsekvenser. Turligt nog för honom var det ingen som råkade illa ut denna gång, det blev bara en liten materiell skada”, skriver Nelson, Brierfield och Barrowford-polisen i inlägget.

Alla inte nöjda med straffet

Polisen poängterar att det hade kunnat slutat mer allvarligt, vilket pojken ska förstå nu.

Den skyldige fick be om ursäkt framför sin upprörda och generade mamma för sina handlingar. Och han lovade att han aldrig skulle kasta stenar igen. Sen tog han sin hink och mopp och rengjorde vår polisbil för att sona sitt brott. Förhoppningsvis kommer denna unga man att lära sig från det här, han kanske till och med uppmuntrar andra att sluta med detta beteende som förstör för vårt område”.

Även om polisen tycker att det var ett passande straff är det några i kommentarsfältet som inte håller med. Några anser att killen borde ha betalat för skadorna på bilarna, andra tycker att en natt i cellen hade varit mer passande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott