Läsarna: ”Torka tårarna, Annika”

"Föreningen Vetenskap och Folkbildning utses härmed till årets mobbare"

I går utsåg föreningen Vetenskap och Forksning Annika Dahlqvist till "Årest förvillare".

– Det känns som en oerhörd skam och vanära, sa en ledsen Dahlqvist efter utnämningen.

Nu skyndar Aftonbladets läsare till fettdoktorns försvar.

Aftonbladets läsare rasar mot den förnedrande utnämningen. Många vänder sig direkt till Annika i sina kommentarer och vill ge henne stöd.

"Annika, låt inte det här knäcka dig! En dag får du rätt. Vi är många, många som håller på dig", skriver OnHold_, 57 år, Uppsala

"Annika– vi tror på dej och har mängder av bevis på detta", skriver kamerun, 64. Och "Torka tårarna, Annika", skriver Jansson, 48.

– Jag vill tacka för allt stöd. Det känns lite bättre i dag och jag kommer att kämpa vidare, hälsar Annika Dahlqvist till läsarna.

"Skäms de inte?"

Många tycker att priset är oseriöst och handlar om mobbing.

"Skäms dom inte? Att kalla sig vetenskapsmän och sen dela ut ett mobbingpris?", skriver Crona*, 27 år.

"Hur seriös är man som förening när man ids syssla med såna här tvivelaktiga aktiviteter", undrar skrutt, 49.

Och "oavsett vem som har rätt så är den här typen av påhopp ett slag under bältet", menar Harry Sverd, 49.

Dahlqvist håller med.

– Taskigt är vad det är – att ge sig på en enskild person som redan är rätt knäckt. Det vore ju en sak om de till exempel utnämnde läkemedelsföretag som gör reklam på ett osakligt sätt, säger hon.

– Dessutom påstår de saker som inte är sanna i utnämningen av mig.

Vad då?

– Jag har aldrig avrått från vaccination. Jag har givit uttryck för min åsikt, men jag har aldrig kommit med generella råd om vaccin mot svininfluensa. Och jag trodde vi hade yttrandefrihet i det här landet, säger Annika Dahlqvist .

Men inte alla står på fettdoktorns sida. Hennes uttalanden om att mammografi är onödigt och personer som äter en fettrik kost inte får infektionssjukdomar är ett rött skynke för många.

"Seriöst, vad förväntade hon sig? Fettdieter och andra konstiga råd, och att basera det på resultat på egna kroppen och några få andra? Come on! Man måste ha statistiskt starka bevis", skriver Mjukisdjur, 27.

Publisert: