Nyheter

Schibsted Sverige bildas

NYHETER

Schibsted samordnar alla verksamheter i Sverige, Aftonbladet och Svenska Dagbladet-gruppen, i ett nytt Schibsted Sverige med en samlad koncernledning.

Syftet är att stärka konkurrenskraften och genomföra besparingar, enligt ett pressmeddelande.

Gunnar Strömblad blir styrelseordförande i det samordnade Schibsted Sverige. En ny koncernchef och koncernledning kommer att utses inom kort.

”Sänka kostnaderna”

Alla verksamheter, papperstidningar, nättidningar, mobiltjänster, webb-tv och andra on-linetjänster ska ingå i Schibsted Sverige.

”Samordningen gör det möjligt att jobba smartare och sänka kostnaderna i en tid när omvärlden är inne i en historiskt snabb förändring”, skriver Gunnar Strömblad i en kommentar.

Blocket och Byt Bil kommer att kvarstå i Schibsted Classified Media. Metronome Film & Television och Sandrew Metronome kommer inte att ingå i nya Schibsted Sverige.

Förlust

Schibsted redovisar en förlust före skatt på 2 072 miljoner norska kronor för det fjärde kvartalet i fjol. Motsvarande period ett år tidigare gjorde företaget en vinst på 177 miljoner.

Intäkterna sjönk under kvartalet med 2 procent till 3 536 miljoner.

För helåret gjorde bolaget en förlust före skatt på 684 miljoner norska kronor jämfört med en vinst på 1 028 miljoner året innan.

Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 norska kronor per aktie, jämfört med 6:00 kronor året innan.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter