Nyheter

Här träffar han Linn, 13

Av: 

Robert Triches

NYHETER

Aftonbladet utgav sig för att vara ”Linn, 13” – och avslöjade snuskgubbarna på nätet

Konfronteras Thomas, som han kallar sig, tror att han ska möta 13-åriga Linn, men när han stannar bilen och kliver ur konfronteras han i stället av Aftonbladets Robert Triches. På frågan varför han gör så här svarar han: ”Det är spännande”.
Konfronteras Thomas, som han kallar sig, tror att han ska möta 13-åriga Linn, men när han stannar bilen och kliver ur konfronteras han i stället av Aftonbladets Robert Triches. På frågan varför han gör så här svarar han: ”Det är spännande”.

Två limpor cigaretter och 500 kronor.

Det är priset ”Thomas” vill betala 13-åriga Linn för en avsugning i hans bil.

– Vi träffas vid Gullmarsplan, säger han uppfodrande i telefon.

Men i stället för en träff med en förskrämd flicka är det Aftonbladets team han möter.

Thomas tar kontakt med ”Linn95” på chattsajten snyggast.se. (Klicka på bilden för att förstora”).

Det är på chattsajten snyggast.se som Thomas tar kontakt med Aftonbladets hemliga medarbetare med signaturen ”Linn95”. Han ber att få veta Linns ålder, var hon bor och vad hon använder för namn när hon chattar med programmet MSN.

Det går ett dygn.

Sedan dyker han upp på Linns MSN och ställer ett par frågor om vad hon ska göra i helgen.

Han frågar om hon behöver ”cigg eller cash eller något?”. Strax därpå erbjuder Thomas 13-åriga Linn två limpor cigaretter och 500 kronor för en avsugning. Han lämnar ut ett olistat mobilnummer som han ber Linn ringa upp.

Stämmer träff

Över telefon gör han och Aftonbladets medarbetare upp om mötesplatsen.

– Jag är lång, har glasögon, blåa byxor och svart jacka. Jag har en blå bil. Hur känner jag igen dig? undrar mannen med mörk, uppfordrande stämma

En timme senare dyker han upp som avtalat. Han korsar busstorget vid Gullmarsplan söder om Södermalm i Stockholm, och spanar till höger och till vänster. Han är förvånansvärt lätt att identifiera i folkvimlet. ”Linn” skickar ett par sms och försöker förmå honom att avslöja sig, men ”Thomas” verkar ana oråd. Han sätter sig i en blå bil, som han själv inte står som ägare till, och åker iväg.

En kort bilfärd följer in mot centrala Stockholm. När ”Thomas” stannar bilen och kliver ur möts han av Aftonbladet. Vi berättar att Linn inte existerar i verkligheten och undrar varför han erbjuder ett barn betalning för sexuella tjänster.

– Jag skulle aldrig ta med någon i bilen eller köpa sex. Jag ville bara se om det dök upp en verklig människa. Du vet, oftast så chattar man med någon, va, och de bara lurar dig. De säger kanske att det är en söt tjej och har bild och så, men så är det en ful gubbe som sitter bakom datorn, säger ”Thomas”, som inte vill berätta sitt riktiga namn.

Men varför gör du så här?

– Det är spännande, lite som ett rollspel.

Har du gjort något sådant här förut?

– Nej, aldrig. Och kommer aldrig göra det igen.

Men Thomas, som han kallar sig, ljuger. Både om sin identitet, sin bakgrund och sina syften. Han heter i själva verket något annat och är några år äldre än de 58 år som han själv säger sig vara. Han jobbar som konsult inom ekonomi och data. Är intresserad av hästar. Skattade för 150 000 kronor förra inkomståret.

Har barn i ”Linns” ålder

Han är skild och har två barn. Den yngsta dottern är bara några år äldre än ”Linn”.

2003 dömdes han för brottet ”förförelse av ungdom”. På internet hade han tagit kontakt med en då 15-årig flicka, som han hämtade i sin bil och betalade för sex hemma i sin lägenhet. Alltihop avslöjades när flickan en tid senare bröt ihop inför skolkuratorn.

”Thomas” klarade sig då med villkorlig dom och böter.

Nu är han ute på nätet och jagar nya offer, nya barn.

Och vad han egentligen hade för avsikter med ”Linn” behöver man inte heller tveka om. I passagerarsätet i hans bil ligger en vit kasse.

I den skymtar två cigarettlimpor.

ANNONS

25% rabatt på hela Ellos Collection! Fynda bland kappor, klänningar och mycket mer.

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter