Tre häktade i samband med balkongmord

NYHETER

Den mördade hade gjort miljonaffär

Foto: Foto: Pontus Altin

En 39-årig man har häktats misstänkt för ett mord i Bredäng i södra Stockholm då en 60-årig man dog efter att ha fallit ut från en balkong.

Två kvinnor häktades samtidigt för olaga frihetsberövande och misshandel.

Foto: ”Han landade breDvid mig” Den 60-årige mannen misstänks ha blivit knuffad från balkongen. En granne blev vittne till fallet. ”Han föll som en trasa. Han rörde sig inte alls”, säger hon.

Flera personer blev i tisdags vittne till hur en äldre man föll från en balkong på fjärde våningen i Stockholmsförorten. Polisen trodde först att han hade hoppat, men kort efter händelsen greps mannen och de två kvinnorna, som befann sig i lägenheten.

Efter utdragna förhandlingar häktades den 39-årige mannen på fredagseftermiddagen i Södertörns tingsrätt skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden. Kvinnorna häktades på sannolika skäl misstänkta för att ha frihetsberövat och misshandlat mannen.

Enligt uppgift till TT gjorde den nu döde 60-årige mannen en mångmiljonaffär då han under de senaste åren sålt delar av ett framgångsrikt företag som han grundat.

Omständigheterna kring händelsen är oklara. Häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar och chefsåklagare Agneta Isborn Lind avböjer att kommentera ärendet.

Den 39-årige mannens advokat kan heller inte uttala sig om det inträffade, mer än att hans klient nekar till anklagelserna och har gott hopp om att bli frikänd.

– Tingsrättens beslut är en uppenbar indikation att den bevisningen som finns just nu inte håller, säger advokat Sargon De Basso till TT.

Åklagaren får nu en vecka på sig att samla bevisning och senast nästa fredag hålls nya domstolsförhandlingar.

TT