– Jag har alltid längtat efter barn

Foto: Peter Wixtröm
(Klicka för större version.)

Victoria får snart sin drömprins och sitt drömbröllop.

Men ännu återstår en av hennes allra högsta önskningar:

– Jag har alltid längtat efter barn, säger kronprinsessan i en intervju med Aftonbladet.

Efter att ha firat julen på varsitt håll med sina respektive familjer har kronprinsessan och Daniel Westling nu dragit sig tillbaka till kungafamiljens stuga i Storlien.

De går in i det nya året förlovade. Och vad passar då väl bättre än att fira på tumanhand, i en röd stuga där snön ligger som ett tjockt täcke utanför dörren?

Paret – som anlände till familjens privata semestertillhåll tidigare i veckan – har hållit en låg profil, njutit av ledigheten och naturen.

Åkte skoter till backen

I går valde den vanligtvis ­väldigt morgonpigga duon att ta sovmorgon. Först när det hade blivit ljust, vid tiotiden, var det dags att stiga upp och ge sig ut.

I sällskap av säkerhetspolisen åkte de snöskoter till liften. Och kronprinsessan – som fick skjuts av Daniel – såg ut att stortrivas bakom fästmannen. Hon höll ett järngrepp om hans midja ända tills de var framme i backen.

Efter två turer i röda slingan mötte de upp några vänner – och deras barn. Sedan kunde varken Victoria eller Daniel slita sig från de små skidåkarna.

Det blev först en tur i lift­karusellen. Sedan fortsatte Victoria och minstingen på en egen upptäcktsfärd längs stugorna i backen.

Och glädjen gick det inte att ta miste på:

– Tjoohoo! Hurra! Hurra! ­ropade Victoria så att det ekade över hela skidbacken.

När Aftonbladet träffar kronprinsessan och Daniel Westling för en exklusiv intervju i Storlien strålar det fullkomligt om paret.

– Vi har det bara bra, tack, ­säger Victoria.

”Har alltid längtat”

Men på frågan huruvida Sverige snart får se några kungliga ättlingar, skrattar prinsessan generat:

– Jag har alltid längtat efter barn.

Den 19 juni nästa år ska de gifta sig i en storslagen ceremoni i Storkyrkan i Stockholm. På samma dag och samma plats som kungen och drottningen.

Hovet har tidigare berättat att Victoria och Daniel tycker till även om de minsta detaljerna. Tiden framöver kommer därför att bli hektisk.

– Det är mycket av bröllops­planeringen som återstår. Men vi är bara i december ännu, så det är långt fram, säger Victoria.

Efter sin njurtransplantation tidigare i år har Daniel Westling fått avvakta med sin stora hobby – träning. Men nu är han helt återställd. Det firar han med en rejäl portion skidåkning:

Daniel känner sig pigg

– Jag känner mig jättepigg. Det är väldigt kul, säger den blivande prinsen.

Också Victoria var imponerad av fästmannens känsla för snö.

Text: Marijana Dragic Foto: Peter Wixtröm

– Jodå, han åker bra.

I morgon ska de skåla in det nya året tillsammans i de jämtländska fjällen. Och efter sju år vid varandras sida kunde ingen vara gladare än de förlovade själva:

– Det känns jättebra, säger ­Daniel och ler stort.

– Ja, det blir ett bra nyår, säger Victoria.