Misshandeln fångad på film

avJessica Balksjö

NYHETER

Väktaren såg pappan slå – rusade ut och stoppade honom

Mannen var och handlade med sin 2-årige son i Sundsvall när han tappade humöret och slog pojken flera gånger i huvudet.

En väktare såg hela misshandeln på en övervakningskamera och kunde rusa ut och slita bort mannen.

Väktaren på varuhuset Media Markt i ett köpcentrum utanför Sundsvall såg på sin tv-skärm hur en vuxen man slog en liten pojke tre gånger med öppen handflata i huvudet.

– Efter första slaget blev jag chockad – jag upplevde det som ett otroligt hårt slag på ett så litet barn och undrade hur någon kunde göra på det viset, har väktaren förklarat för polisen, skriver Dagbladet.

Var våldsam mot väktaren

Väktaren sprang ut ur övervakningsrummet så fort han kunde efter att han sett misshandeln. Pojken låg då på marken och fick ta emot fler slag från sin pappa. Han grät och skrek, har väktaren berättat i förhör. Väktaren fick använda sig av ett speciellt grepp för att få med sig den våldsamme mannen därifrån.

– Jag frågade mannen varför han slagit pojken, och pappan svarade ”han är stark”, skriver Dagbladet.

Det visade sig att mannen var 2-åringens pappa som hade blivit arg över att sonen hade slarvat bort bilnycklarna som han hade tjatat sig till att hålla. Den 42-åriga pappan hade ilsknat till när han förstod att familjen inte skulle kunna åka tillbaka till Örnsköldsvik.

Åtalas för misshandel

Pojkens mamma var med på varuhuset när misshandeln ägde rum. Hon tyckte inte att det fanns någon anledning att reagera över mannens beteende. Pappan själv nekar till att ha slagit pojken. Han säger till Sundsvalls Tidning att han knuffade pojken när denne försökte förstöra elektronikprodukter i varuhuset.

Tingsrätten valde att tro på väktarens berättelse och häkta mannen eftersom det fanns risk att han fortsatte misshandeln.

– Kan man slå ett litet barn helt öppet på ett varuhus, tyder det på att man saknar spärrar och kan tänkas slå barnet även vid andra tillfällen, säger kammaråklagare Stina Sjöqvist till Dagbladet.

Mannen har nu åtalats.