Upplands Väsby

Man häktad för två mord i Upplands Väsby

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för två mord.

De båda morden skedde i november i Upplands Väsby i Stockholm och nu har polisen lyckats koppla mannen till båda morden.

– Inledningsvis var det två olika förundersökningar men efter ett tag pekade mycket mot samma gärningsperson, säger Carola Pettersson, vid polisen i region Stockholm.

Den 14 november i år sköts två män till döds i Upplands Väsby.

De båda brotten skedde vid två olika tidpunkter och på två olika adresser.

Det första mordet skedde i en förrådsbyggnad natten till den 14 november och några timmar senare hittades ännu en man skjuten i en bostad.

En man i 40-årsåldern anhölls den 17 november för det första mordet och häktades under måndagen även för det andra mordet.

Han är på sannolika skäl misstänkt för de två morden, vilket är den högre misstankegraden.

– Vi har lagt ned ett stort jobb med att kartlägga vad ett antal individer gjort under perioden innan, under och efter de två mordtillfällena. Inledningsvis var det två olika förundersökningar men efter ett tag pekade mycket mot samma gärningsperson, säger Carola Pettersson, som arbetat med utredningarna hos Polisen i region Stockholm.

ANNONS

50% rabatt på valfri produkt hos Yves Rocher! Ange kod: "NOW50" Gäller första produkten som läggs I varukorgen. Gäller ej rea eller set.

Extern länk från Yves Rocher SE

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Två personer misstänks ha mördats – polisen utreder samband

ÄMNEN I ARTIKELN

Upplands Väsby

Brott