Nyheter

40 döda i USA-anfall i västra Irak

NYHETER

Över 10 offer i Bagdad

Bagdad

Ungefär 40 upprorsmän dödades i ett amerikanskt flyganfall i västra Irak på lördagen, uppgav USA.

Under dagen krävdes också över tio dödsoffer i attacker i och kring Bagdad.

USA-flyget slog till på förmiddagen mot provinsen al-Anbar, där tungt beväpnade upprorsmän satt upp vägspärrar. ”De sju precisionsstyrda flyganfallen började klockan 11.40 och beräknas ha dödat ungefär 40 upprorsmän. Ingen i marinkåren skadades”, hette det i ett pressmeddelande.

Tidigare hade en uniformsklädd före detta elitpolis sprängt sig själv och tre poliser i luften i Bagdad. Av allt att döma var det ett mordförsök på ledaren för Iraks Vargbrigad.

Vargbrigaden består av några hundra irakier rekryterade framför allt bland fattiga shiamuslimer i huvudstaden. Den har anklagats för att ha mördat sunnimuslimer.

Chefen och grundaren heter Muhammad Qurayshi, en ökänt hårdför man som under namnet Abu Walid till och med har sin egen tv-show, ”Terrorism i rättvisans grepp”, där misstänkta upprorsmän erkänner sina synder.

Under dagen sköts också elva byggarbetare ihjäl i en minibuss söder om Bagdad.

– Män i två bilar öppnande eld mot en minibuss som körde byggarbetare till Bagdad från en plats sju mil söderut, sade ett polisbefäl.

Attacken ägde rum i ”dödens triangel”, den oroliga trakten söder om Bagdad.

I fredags kväll dödades minst tio människor av en bilbomb i den shiitiska stadsdelen al-Shula i Bagdad. Bomben var gömd i en bil vid en livlig marknad.

TT-Reuters

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter