Allmänt häng – för små och stora gäng

NYHETER

Mer spännande att pinka än att hinka

Förrförra årets fluga har fått en revival.

Men alla och deras mormor hänger inte här längre.

Foto: GLÄTTIGT GALLERI Allmänna galleriets pretentiösa opretentiösa koncept är lyckat ibland - men drinkarna kan man hålla sig för skratt åt.

Kvar är ett klientel av formgivare i den lägre skolan, reklamare från Bromma, ekonombrudar och "sköna killar" à la burgarreklam. De uppskattar ställets pretentiöst opretentiösa koncept. För här har industrilokalens vibbar inte försökt tonas bort, utan istället framhävts. Och det är lyckat till stora delar. Men vissa skinnsoffor, med tejplagningar, ser skabbigare ut än Robert Rauschenbergs gamla get.

Intim boudoir

Men det de förlorar på gungorna tar de igen på karusellerna, för toaletterna är ett kapitel för sig. Den vid restaurangavdelningen är otroligt stor, med snyggt spetsmönster målat på väggen, och en mindre snygg våg på golvet.

Damtoaletten, som är den enda Barombudskvinnan av förklarliga skäl kan uttala sig om, är mycket trevlig. Intim boudoirstämning med turkosa väggar med snirkliga guldmönster. Stora guldspeglar och minimala kristallkronor.

Tjusigt värre.

En Best på läppen

Drinkarna är inte så värst mycket att skriva hem om. Av dem vi testat så har George Best fallit oss mest på läppen. En mjölkbaserad drink med blåbär, rom och Bailey"s. Men är det så himla kul att uppkalla en drink efter någon som var alkoholist, och dog i sviterna av det?

Jag kan hålla mig för skratt i alla fall.

Barombudskvinnan