Fängelse för spektakulärt värderån i Hallunda

NYHETER

I dag fick tre män sina domar

Tre personer dömdes på måndagen för sin inblandning i det spektakulära värdetransportrånet i Hallunda i augusti förra året.

Den 20-årige man som greps samma dag på en motorcykel är skyldig till delaktighet i rånet genom att bland annat ha tänt eld på bilar som trafikhinder på Hågelbyleden och i övrigt ha deltagit i planeringen i rånet. Han döms till fem och ett halvt års fängelse.

Den 25-årige man, hos vilken ett automatvapen hittades, liksom skyddsmasker och sim-kort till mobiltelefoner som användes i samband med rånet döms för främjande av det grova rånet för medhjälp till grovt rån till fängelse i fem år.

23-åring frikänns

En 25-årig man döms för medhjälp till grovt rån för att ha skjutsat gärningsmän från en av de trafikleder där bilar sattes i brand till fängelse i två år.

En 23-åring frikänns helt då det inte finns tillräcklig bevisning för att han deltagit i rånet och fått pengar därifrån. Till följd därav har en 27-årig man frikänts från grovt häleri för att ha i sin tur ha tagit emot pengar som skulle ha kommit från rånet.

TT