Titta vad du kan hitta.se

NYHETER

Nummertjänsten på nätet erbjuder ny bildtjänst gratis

Foto: KARTA OCH BILD Den nya söktjänsten på internetsajten hitta.se ger dig inte bara adressen till platsen du söker i Stockholm, Göteborg eller Malmö utpekad på kartan. Du får även en bild och kan direkt lokalisera platsen du söker.

Nu kan man både hitta och titta.

Utan att betala ett öre.

Söktjänsten Hitta.se bygger ut söktjänsten på nätet med fotografier på alla adresser i centrala storstäder.

Tjänsten lanseras idag måndag och gör det möjligt att se sig om på en intressant gatuadress i Göteborg, Malmö och Stockholm utan att sätta sin fot i närheten.

När adressen eller företagsnamnet slås in dyker bilden upp automatiskt - plus möjligheten att ta en virtuell promenad i omgivningen.

100 000 bilder

- Det handlar bara om innerstan och vi har över 100 000 nytagna bilder, säger Mattias Nyman, vd på Hitta.se, nummerupplysningen på nätet.

Tjänsten föddes efter en lunchdiskussion om hur en restaurang på en viss adress egentligen såg ut.

- Då var det någon som sa ”tänk om vi hade bilder på alla adresser. Då skulle vi inte behöva sitta här och diskutera”. Och på den vägen är det, säger Mattias Nyman.

Han tror att det främst finns två grupper som har extra stor nytta av den nya tjänsten.

- Dels folk som har bildminne men kanske svårt att minnas en adress. Nu kan man se hur huset och omgivningarna ser ut och så kommer man ihåg det bättre än adressen.

För bostadsköpare

- Sedan finns det folk som letar efter en ny lägenhet. De kan ha väldig nytta av att vandra omkring lite och se hur området ser ut - innan de går dit.

Av integritetsskäl har Hitta.se valt att inte fotografera enskilda villor eller andra enfamiljshus. Man har också suddat eventuella bilar och personer som syns på gatan.

- Vi har resonerat så att det bara handlar om flerfamiljsbostäder, säger Nyman.

- Finns det bilar registreringsskyltar eller människor med på bilderna så har vi sett till att avidentifiera dessa. Det ska inte gå att känna igen någon enskild person eller se någon registreringsskylt, säger Nyman.

Här är nya tjänsten:

Slå in en adress – och promenera runt på skärmen.

Caroline Olsson