Hallå där, Ronnie Sandahl

NYHETER

Aftonbladets stockholms-krönikör som gjorde två mål och tappade byxorna mot FC Z

Foto: PUSS, ÄLSKLING! Fredrik Virtanen gav stockholmskrönikören Ronnie Sandahl en puss efter matchen mot FC Z. "Nördlaget" gick mot en 2-1-seger - men i slutminuterna satte Ronnie sitt andra mål för dagen och räddade undan Aftonbladet från total förnedring.

Hur känns kroppen i dag?

– Jag har konstant verk från hälarna och upp till hårfästet. Men värst är det i vaderna och ryggen och i baksida lår. Jag är inte så gammal, men jag känner mig gammal.

Du gjorde bägge målen. Förvånad?

– Nej. Hade jag haft bättre kondis skulle jag nog ha gjort fem mål. Fast jag är förvånad över att jag orkade fram till målområdet två gånger. Och jag har aldrig varit någon målspottare. Jag har alltid gillat att dribbla mer. Så jo, jag blev nog förvånad trots allt.

Ja, du passade aldrig bollen?

– Det går som en röd tråd genom mitt liv. Jag har aldrig förstått poängen med att passa. Det är inget kul.

Du fick gult kort för filmning också...

– Ja, jag är lika stolt för varningen som jag är för målen.

...och så tappade du byxorna i en närkamp.

– Jag blev kapad bakifrån och hade för stora byxor. Jag var tvungen att hålla uppe dem när jag sprang. Det var ett moment för mycket. Jag hade dessutom för stor t-shirt, så jag ser en idiot. XL har aldrig varit min grej.

Någon speciell du blev imponerad av?

– Peter Ottsjö var inte alls så dålig som Simon Bank ville få honom till. Han var bäst på plan. Och Markus Larsson hade en vass högerfot. Och så Virtanen... Vilken j-a keeper!

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Två stora stark och självdistans.

Fotnot: Matchen mellan Aftonbladet och FC Z slutade 2-2.

Nicklas Hermansson