Hus och hem

Sov bättre med feng shui

NYHETER

Ljusa färger och orkidéer skapar harmoni

Måla väggen i en ljus färg, placera en orkidé i fönstret och släng ut tv:n.

Inred ditt sovrum med feng shui – du kommer att sova som ett barn, få bättre hälsa och bättre ekonomi!

Marion Sandler Almgren

Foto: Per Björn

Marion Sandler Almgren är utbildad i klassisk feng shui och arbetar som lärare, konsult och föreläsare i ämnet.

Vad är syftet med feng shui?

– Syftet är att skapa en frisk, harmonisk människa i ett friskt, harmoniskt hem och undvika det som är skadligt för oss. Feng shui påverkar de tre kanske viktigaste områdena i livet: hälsan, relationerna och ekonomin. Med andra ord ska vi leva i harmoni med vår omgivning.

Inom feng shui talar man om yin och yang chi. Vad innebär det?

–?Yin representerar det mörka, stilla, kyliga, låga, kurviga och kvinnliga. Yang representerar det ljusa, aktiva, varma, höga, raka och manliga. Dessa två principer är varandras motsatser men den ena kan inte existera utan den andra. Att leva i harmoni innebär att vara i balans med yin- och yangkrafterna. Chi (energin) är balansen mellan yin och yang och chi och ska inte flöda för fort eller långsamt. Det handlar om att hitta balans.

Det sägs att man ska placera sängen i ett visst väderstreck. Stämmer det?

– En säng kan placeras enligt flera tekniker. Rent generellt är det rummets form som avgör, sedan avgör rummets energi enligt väderstrecken. Varje rum får sin egen energi beroende på i vilket väderstreck det ligger och sist har personen sin egen energi som man måste ta hänsyn till. Därför kan man inte säga att sängen ska stå i ett visst väderstreck. Sömnen är viktig. Hjärnan behöver lugn och ro under sömnen för att vi inte ska bli stressade eller sjuka. Bättre sömn ger också bättre hälsa och relationer och i slutändan en bättre ekonomi.

Lär dig feng shui-knepen

Foto: Camera Press

Micaela Nordberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Spanien–Sverige i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård