Dömd mördare utvisades – misstänks för nytt mord

NYHETER

Friskförklarades i Sverige efter fyra månaders vård

För fyra år sen mördade 22-åringen två män i Göteborg. Han dömdes till rättspsykiatrisk vård och friskförklarades efter fyra månader. Nu är han misstänkt för dubbelmord i Bosnien, dit han utvisades.

22-åringen tillhör den kriminella organisationen Original Gangsters och han dömdes för två år sedan för att dels ha mördat en man vid Säveån och dels för att ha skjutit en artonåring genom ett fönster, det så kallade persiennmordet, skriver Göteborgs-Posten.

För det så kallade persiennmordet dömdes 22-åringen till rättspykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och livstids utvisning efter avslutad vård. 22-åringen tillbringade tre dagar på den rättspsykiatriska kliniken vid Malmö Allmänna Sjukhus innan chefsöverläkaren friskförklarade honom och ansåg honom honom redo för utvisning.

Dömdes för Sävemordet

Då reagerade åklagarmyndigheten i Göteborg och åtalade honom även för Sävemordet. Han dömdes och straffet blev återigen rättspykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och därefter livstids utvisning. Efter fyra månaders vård på rättspsyk i Sundsvall flyttades mannen till rättspsyk i Malmö. Efter kort tid där friskförklarades mannen och utvisningen till hemlandet Bosnien verkställdes. Nu misstänks 22-åringen för ett nytt dubbelmord i hemlandet. Han greps misstänkt för att ha strypt en 31-årig man i augusti samt för att ha strypt en 49-årig hemlös man i februari i år, skriver Göteborgs-Posten.

Anna Lindström