Stockholms gröna bibel

1 av 2 | Foto: Grundarna till Green Map – Max Goldstein, Thérèse Kristiansson, Fernando Medina González. Foto: Frida Lenholm
NYHETER

Glöm planerna på att flytta till landet och börja odla egna grönsaker.

Här är bibeln om du vill leva – och dö – ekologiskt i Stockholm.

Lägg på sminket utan konserveringsmedel.

Dra på dig designklänningen av icke konstgödslat lin. Ta cykeltaxin från lägenheten uppvärmd med dina egna sopor – och ställ dig i baren med en ”eko-Cosmopolitan”. Nu finns kartan som guidar dig till ett miljövänligt liv i Stockholm.

– I dag kan du leva ett storstadsliv som är mer ekologiskt än lantlivet. Utan att det blir tråkigt. Hela tiden öppnar nya bra och roliga ekologiska restauranger, klubbar och affärer i stan. Det säger Thérèse Kristiansson, en av skaparna av Stockholm Green Map.

Klimatet påverkar

– Det har blivit en trend att leva så. Folk har fattat att vi måste ändra oss om inte klimatförändringarna ska bli värre. Green Map är en gratiskarta över 150 platser med allt från mat till banker, som ska delas ut runt om i stan under sommaren.

Dö ekologiskt

– Du kan till och med dö ekologiskt. Det finns företag som har miljövänliga kistor och inte använder kemikalier för att bryta ner kroppen, säger projektledaren Max Goldstein.

Här lever och dör du ekologiskt

Jill Sjölund, Aftonbladet