Ett ögonblick Tomas Lindmark

NYHETER

som får 250 kronor i ersättning för matförgiftningen på förlovningsmiddagen

Foto: Fick inte behålla maten Tomas Lindmarks förlovningsmiddag slutade med magsjuka.

– Det var bakterier i gravlaxen och jästsvampar i gravlaxsåsen.

– Det här var på söndagen i midsommarhelgen. Jag tror att fisken hade legat uppskuren i flera dagar. Vi blev dåliga strax innan vi skulle lämna värdshuset.

Och då fick ni inte behålla maten. Kände du inte att den luktade eller smakade unket?

– Nej, laxen såg fet och fin ut och smakade alldeles utmärkt. Enda sättet att se det är med UV-lampa – då lyser bakterierna blått.

Hur länge hängde förgiftningen i?

– Vi kände oss omtöcknade när vi åkte tillbaka till vårt lantställe. Jag var tvungen att avstå från mjölk lång tid efteråt, jag tålde inte laktos. Grillat, starka kryddor och frukt fick jag också låta bli. Tarmluddet blev skadat. I september kunde jag börja äta som vanligt igen.

Hur reagerade värdshuset?

– Servitrisen blev jätteupprörd och sa att det fanns en massa andra skäl till smittan. Efter någon månad fick jag tillbaka de 700 kronor jag betalat för maten. Nu har Allmänna reklamationsnämnden sagt att jag ska ha 250 kronor till. Fast det täcker inte kostnaderna för läkarbesök och telefonsamtal.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Aftonbladet skriver ut adressen till min webbsida: home.swipnet.se/boksamlaren.

Tidigare:

Kerstin Danielson