Soul och reggae för alla expediter

NYHETER

Klubben som gäller – när butiken har stängt

Vik ihop den sista tröjan och tryck ut det sista kvittot.

Expedit är klubben för alla som vill hänga efter att dagskassan är ihopräknad.

Foto: KLUBBVÄRDAR Stefan Johansson och Magnus Wihlborg jobbar på Puma Concept store i Gallerian. Nu startar de en klubb för alla som jobbar i butik, men även andra är välkomna att hänga hos dem.

Klubben Expedit riktar sig mot folk som jobbar och rör sig i butiksmiljö i Stockholms city. Magnus Wihlborg och Stefan Johansson, som är kollegor på Puma Concept store, är de som startat klubben.

Musiken viktigtast

– Alla Stockholmsklubbar känns så lika, musikvalet är den centrala punkten. Vi ville göra något annorlunda, säger Magnus Wihlborg.

Han har jobbat i butik i tolv år och vittnar om att det finns vissa likheter butiksanställda emellan.

– Det är folk som har ett intresse, oavsett om det är mode, möbler eller musik, beroende på vad de jobbar med. Folk som har genuin koll helt enkelt.

Bra priser på öl

Expedit erbjuder afterworkmeny och bra priser på öl och vin.

Ett av inslagen under klubbkvällarna är att de kommer att låta olika butiker ”battla” i musik, i jamaicansk stil. Först ut blir Puma mot Adidas. Musiken som kommer att spelas i övrigt är soul, reggae och rare grooves.

– Rör man sig i butiksmiljö är det bara kommersiell musik i högtalarna hela dagarna. Här vill vi spela alternativ musik, sånt som man lyssnar på när man kommer hem, säger Wihlborg.

Alla välkomna

Man måste dock inte ha räknat ihop en dagskassa för att få komma in.

– Självklart är alla är välkomna. Det är bara coolt om andra vill hänga hos oss, och om butiksfolk bjuder med sina stamkunder.

Sofia Larsson