... men Lars Danielsson kan gå fri

NYHETER

Krav: Sanningen eller avgå

Foto: Svarte Petter Nu höjs krav på Danielssons avgång.

Säg sanningen, Lars Danielsson!

Det kräver nu flera ledande socialdemokrater.

-Är det inte en statshemlighet ska han väl kunna berätta, säger partistyrelseledamoten Lena Micko.

Var han på jobbet eller inte? Ringde han kabinettssekreterare Hans Dahlgren eller inte?

De två frågorna vill nu allt fler i s-leden att Lars Danielsson svarar på.

-Det har varit dags länge. Han målar bara in sig i ett hörn när han gör så här, säger Ninel Jansson, före detta ordförande i Handelsanställdas förbund.

Nu kräver de svar

Hon får medhåll av flera tunga socialdemokrater - Göran Johansson, socialdemokraternas starke man i Göteborg, förre LO-basen Stig Malm, gamle partisekreteraren Sten Andersson, partistyrelseledamöterna Lena Micko och KG Abramsson.

Även Hans Tilly, Byggnads ordförande och partistyrelseledamot, är kritisk:

- Det blir konstigt om han inte säger vad som skett. Göran Persson vet förmodligen. Möjligtvis är det han som avgör, säger han.

Oron är stor för att Danielsson-affären kan skada s i valrörelsen.

-Alltför mycket står på spel nu. Om vi förlorar valet i höst är det inte på grund av politiken vi för, säger riksdagsmannen Sören Wibe.

Ställer ultimatum

Några av de Aftonbladet talat med ger Lars Danielsson sitt stöd. Andra tycker att han ska avgå om han inte berättar sanningen.

- Karln är väl ändå intelligent. Då borde han räkna ut att det bara finns två saker att göra. Antingen säga vad som hänt. Eller också säga nu orkar jag inte med det här längre, säger Ninel Jansson.

-Om det visar sig att han inte var på jobbet och han inte har några oerhört starka förklaringar för det, då måste han avgå, säger Sören Wibe.

Riksdagsledamoten KG Abramsson, ordförande för s i Västerbotten, ställer samma ultimatum. Lägg korten på bordet eller avgå:

-Jag tycker att de här jävla skriverierna ska ta slut nu.

Läs mer

Tidigare artiklar

Irene Beertema, Leif-Åke Josefsson