Blev biten i stortån av räv- hemma vid köksbordet

NYHETER

Räven smet in genom altandörren

En man utanför Eskilstuna satt häromveckan vid köksbordet och betalade räkningar när han kände hur det högg till i foten. Den skyldiga: en räv som smitit in i huset.

Det var en helt vanlig dag i förra veckan. En man satt i köket i sin villa utanför Eskilstuna och betalade räkningar vid köksbordet. Sådant kan ju som bekant vara mindre roligt, så mannen somnade till på köksstolen. En stund senare vaknade han dock till av en skarp smärta i foten.

- Det högg till något fruktansvärt i foten så jag skrek förstås till och skrämde min fru som satt i en fåtölj intill och läste. Först trodde jag att det var en huggorm som tagit sig in genom altandörren, men efter en liten stund tittade räven in genom fönstret innan den tog trapporna ner mot stranden, säger mannen till Eskilstuna- Kuriren.

"Började blöda i stortån"

Bettet tog rakt över stortån och det började blöda. Mannen uppsökte sjukvården och fick stelkrampsspruta och en penicillinkur för säkerhets skull.

- Jag mår bra så det ska inte bli några obehagliga överraskningar, säger mannen till Eskilstuna-Kuriren.

Räven däremot mår inte lika bra. När mannen och hans fru återvände från midsommarfirandet låg räven död under friggeboden, skriver Eskilstuna- Kuriren.

Anna Lindström