Tonåring anhållen misstänkt för mord på EU-migrant

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

I början av augusti hittades en man i 50-årsåldern död i en park i Huskvarna.

Källor uppger för Aftonbladet att mannen blev misshandlad och förnedrad kvällen innan han hittades död.

Nu är en tonåring gripen och anhållen misstänkt för mord.

1 av 3 | Foto: Johanna Svensson
I början av augusti hittades en men i 50-årsåldern död i en park i Huskvarna

Det var tidigt på morgonen den 8 augusti en man hittades död i en park i centrala Huskvarna. Polisen inledde en förundersökning om misstänkt vållande till annans död, men efter obduktionen ändrades brottsrubriceringen till mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev mannen misshandlad och förnedrad kvällen innan han hittades död. Källan berättar att det cirkulerat flera filmer som skildrar misshandeln.

Mannen som hittades död var EU-migrant och i förra veckan höll kyrkan en minnesstund för honom.

– Vi är ganska bestörta eftersom det nu tillkommit ytterligare information om att han kan ha blivit misshandlad och dödad, säger Iréne Linddahl som sitter i ledningsgruppen för Kyrkhjälpen, som stöttar EU-migranterna i området.

– Han var en vänligt sinnad man, han var väldigt snäll och trevlig. Att han ska ha blivit utsatt för våld känns väldigt tråkigt.

Enligt Iréne Linddahl var mannen från Rumänien.

Tonåring gripen

Först nu har polisen gripit en ung person, visar handlingar från tingsrätten. Tonåringen anhölls i sin utevaro under söndagen och greps samt anhölls på måndagsmorgonen.

– Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade personer. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material. Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess, säger förundersökningsledare Linda Schön.

Om åklagaren väljer att begära personen häktad ska en häktningsframställan lämnas in till tingsrätten senast på torsdag klockan 12.

– Utredningen är i ett inledande skede. För att säkerställa att förundersökningen ska kunna bedrivas rättssäkert och effektivt önskar vi att få arbeta ostört, säger Linda Schön.

Tidigare blivit trakasserad

Ytterligare två pojkar under 15 år misstänks för inblandning i mordet, en ung pojke som misstänks för misshandel av mannen under samma dygn som han dog och en tredje pojke som misstänks för ofredande, skriver TT.

Aftonbladets uppgiftslämnare berättar att EU-migranten även tidigare har blivit trakasserad av ungdomar i området.

Polisens utredare vill inte kommentera gripandet. Aftonbladet söker åklagaren i ärendet.

LÄS VIDARE

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Publicerad: