Icas mejlutskick: ”Tre steg till den perfekta glöden”

Runtom i landet råder grillförbud – och i många län gäller det även i egna trädgårdar och vid användning av gasol- eller elgrill. Trots det var just grillat i fokus i Icas nyhetsbrev som mejlas till alla kunder.

”Hoppas du inte har tröttnat på att grilla än, för nu är det dags att avancera!”

Så inleddes det mejlutskick som skickades ut från butikskedjan Ica till alla deras kunder under torsdagen. I nyhetsbrevet gav Ica tips om grillning på argentinskt vis, ”grym glaze” och hur man får till den perfekta glöden.

Tajmingen på utskicket kunde knappast ha varit sämre, och många av kunderna reagerade omgående.

”Stora delar av Sveriges skogar står i lågor, det råder totalt eldningsförbud i bland annat Stockholm, och ni skickar ut mejl med tips om grillning och den perfekta glöden”, skriver en av alla som kommenterat utskicket i inlägg på Icas Facebooksida.

Så här inleddes Icas nyhetsbrev på torsdagen – som handlade enbart om just grillning.
Så här inleddes Icas nyhetsbrev på torsdagen – som handlade enbart om just grillning.

”Försökt justera”

Enligt Ica handlar det om ett utskick som de inte lyckats stoppa i tid – och under torsdagskvällen skickades också ett nytt mejl med en ursäkt ut till kunderna.

”Vi har försökt att justera kampanjer i alla våra kanaler för att undvika grilltema, men tyvärr har vi inte hunnit stoppa vissa utskick i tid, vilket vi beklagar”, skriver Catharina De Geer, pressansvarig på Ica, i ett mejl.

Anser ni att ni bär ett ansvar för att se till att minska risken för bränder?

”Vi har sedan länge uppmanat alla butiker att skylta med varningstexter om brandrisken. ICA Maxi-butikerna i de områden som har totalt eldningsförbud har plockat bort grillkol, briketter och tändvätska.”

Hur kommer ni fortsätta marknadsföra grillning resten av sommaren?

”Vi följer löpande information och riktlinjer från myndigheterna. I närtid innebär det att vi ska försöka att byta ut de kampanjer som berör grilltema och går att stoppa”, skriver Catharina De Geer, pressansvarig på Ica.

Publisert:

LÄS VIDARE