God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

16 delstater stämmer Trump för murbeslut

16 delstater i USA utmanar presidentens nödläge i domstol.
Läs hela artikeln
Norge pressas av Nato

Ambulans i krock – två till sjukhus i olyckor

Bilen klämdes fast mellan ett träd och en bergvägg. På väg fram till platsen krockade en ambulans med en annan bil. Två skadade fördes till sjukhus efter olyckorna.
Läs hela artikeln
Snöboll stoppade lastbil
Rånare slog till mot mack

Tre döda i explosion i Kairo

Två poliser har dödats vid en explosion i Kairo i Egypten. Enligt inrikesdepartementet jagade polisen en man som misstänktes för inblandning i ett attentat mot en polisstation i västra delarna av staden i fredags.
Läs hela artikeln

Uppgifter: De är klara för ”Let’s Dance”

En Hollywoodfru, en kändisson och en artist sägs redan klara. Nu uppger källor till Nöjesbladet att även sportstjärnorna Magdalena Forsberg och Thomas Ravelli är klara för årets omgång av ”Let’s Dance”.
Läs hela artikeln
”Farmen”-profil anklagas för trakasserier av deltagarna

Fansens hån: ”Ta hem Mourinho”

Paul Pogba fortsätter trivas under Ole Gunnar Solskjærs ledning. Under måndagen tog han Manchester United till kvartsfinal i FA-cupen. Efter 0–2-förlusten sjöng Chelsea-fans om Maurizio Sarris avgång.
Läs hela artikeln
Storspelande Olsen räddade Roma
Kalmar till playoff efter stekhett derby

Michelinstjärnor till svenska restauranger

Stockholmskrogen Gastrologik får ytterligare en stjärna i årets nordiska upplaga av Michelinguiden, där Frantzén behåller sina tre stjärnor.
– Man går upp i nästa liga, säger Jacob Holmström på Gastrologik.
Läs hela artikeln

Banker älskar bostadsbristen

DANIEL SWEDIN: Enligt Finansinspektionen är bolånemarginalen – skillnaden mellan vad bankerna tar i ränta från bolånetagarna och vad de själva behöver betala för att finansiera sig – i dag 1,55 procent. Det är en mycket hög lönsamhet, och i dag kan bankerna räkna hem sex gånger så höga marginaler på bostadslånen som för tio år sedan. 
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!