Dödsskjutning utanför Ica Maxi i Barkarby: Sköt in i bil

26-åringen satt i en hyrd stadsjeep utanför Ica Maxi när en mörk BMW kördes upp jämsides och öppnade eld.

Efter skjutningen flydde skytten.

Sent i kväll skickades dykare till en damm i Järfälla i jakten på mördaren.

Strax efter klockan 19 blev ett stort antal människor vittnen till vad som bäst beskrivs som en ren avrättning.

En 26-årig man satt då i en hyrd stadsjeep på gatuparkeringen utanför entrén till Ica Maxi och köpcentret i Barkarbystaden, norr om Stockholm. Plötsligt kör en mörk BMW upp jämsides.

Ett stort antal skott avlossas sedan in i stadsjeepen.

–  Jag hörde massa skott och sen drog bilen i väg, säger ett vittne till Aftonbladet.

Den 26-årige föraren dog av sina skador. Strax innan klockan 23 bekräftade polisens regionledningscentral att mannen dött och uppgav också att anhöriga underrättats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet tros mannen inte ha varit ensam i bilen vid skottlossningen. Passagerardörren stod öppen när de första patrullerna anlände och vittnen ska ha sett en ung kvinna springa skrikande från det sönderskjutna fordonet.

Polisen hittar med hjälp av vittnens uppgifter den aktuella kvinnan som förnekar att hon varit på platsen.

Men enligt Aftonbladets uppgifter ska hon ha koppling till den mördade mannen och hämtades under tisdagskvällen in av polisen för att förhöras om sin roll.

26-åringen är känd av polisen sedan tidigare och har kopplingar till gängkriminalitet i Järvaområdet. En nära anhörig till den nu mördade dömdes nyligen i ett mycket uppmärksammat mordfall.

Sent på tisdagskvällen var ännu ingen misstänkt gripen för mordet. Men enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen goda utsikter att lagföra mördaren .

– Det blir ett spaningsmord, men vi har goda uppslag, säger en källa med insyn till Aftonbladet.

Sista spåret efter mördaren är flyktbilen som under kvällen hittats i Järfälla. Samtidigt har dykare också skickats för att undersöka spår från mördaren i en damm i samma område där bilen påträffats.

Publisert: