Avspärrningarna hävs i Luleå

Foto: Johan Nilsson/TT
Området runt Hertsö centrum kommer att vara fortsatt avspärrat under dagen efter att en person skottskadats på söndagskvällen. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Avspärrningarna runt Hertsö centrum, där en man skottskadades under söndagskvällen, har nu hävts, meddelar polisen på sin hemsida.

Tre män sitter fortsatt anhållna misstänkta för inbladning i händelsen som rubriceras som mordförsök och arbetet "fortgår med olika utredningsåtgärder som analys av teknisk undersökning", skriver polisen.

Flera förhör ska hållas under dagen.

Det var vid 21-tiden på söndagskvällen som polis larmades till en matbutik i Hertsö centrum, Luleå. En man hittades skottskadad, enligt tidningen NSD, ska han ha skjutits i höften.

En misstänkt man greps i anslutning till skottdramat och under natten har ytterligare två gripits. De tre har nu även anhållits av jouråklagare. Både offer och misstänkta är kända av polisen sedan tidigare, skriver polisen på sin hemsida.

Ett stort område spärrades av och kommunen beslutade också att hålla Hertsöskolan stängd under måndagen av "säkerhetsskäl".