Uppgifter: Plan från flygskola med svenskkopplingar i krasch

avOskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV
Nedslagsplatsen efter att planet störtat.

Ett flygplan har störtat nordöst om San Diego i Kalifornien.

Planet, en tvåmotorig Beechcraft Duchess, kom med största sannolikhet från flygskolan Scandinavian Aviation Academy där bland annat svenska piloter utbildas.

Olycksplatsen ligger, enligt uppgift i amerikanska medier, i mycket otillgänglig terräng varför det tagit tid för räddningstjänst att nå platsen.

Det var i torsdags kväll, lokal tid, som räddningstjänsten i San Diego i Kalifornien larmades om en flygkrasch nordöst om staden.

En privatperson uppgav att han sett planet störta i en ravin bredvid Volcan mountain. Kraschen ska ha orsakat en stor gräsbrand. På grund av den otillgängliga terrängen ska det, enligt Fox News, ha dröjt flera timmar innan räddningstjänsten nådde platsen, men på fredag morgon lokal tid var man framme.

Det finns i nuläget inga bekräftade uppgifter om det är flygplanet från Scandinavian Aviation Academy som störtat, men Fox News rapporterar att det är det enda planet som saknas enligt det amerikanska luftfartsverket, FAA.

På grund av eldsvådan har myndigheterna på plats ännu inte hundraprocentigt kunnat bekräfta att det verkligen är planet från Scandinavian Aviation Academy.

Flygplanet, en tvåmotorig Beechcraft Duchess, lyfte från flygskolan Scandinavian Aviation Academy på Gillespie Field i El Cajon, San Diego och var på väg till Ramona airport.

Det är i nuläget oklart hur många personer som färdades i flygplanet.

Räddningstjänsten arbetar fortfarande för fullt på platsen. Vid 16.50, svensk tid, twittrade räddningstjänsten att 130 brandmän arbetar på platsen och att man delvis lyckats begränsa branden.

Man har emellertid ännu inte kunnat ta sig fram hela vägen till flygplanet som enligt uppgifter till Aftonbladet ligger på en klippsida i mycket brant terräng.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

San Diego