”Otroligt korkat”

avJohn Granlund

Publicerad:

Pr-konsulten: Det här sänder ut fel signaler

1 av 2
Paul Ronge tycker att hovet borde varit ödmjuka i sin kommentar till händelsen kring prinsessan Madeleine.

Polisen utreder om prinsessan Madeleine ska ­bötfällas för trafikförseelse.

Nu får hovet kritik från flera håll – med bara tre ­dagar kvar till bröllopet.

– Att de har de här rättigheterna strider mot det ­demokratiska samhället, säger Mats Lindberg, ­professor i statsvetenskap vid Örebro universitet.

PR-konsulten Paul Ronge säger att hovet borde ha ­varit mer ödmjuka i sina kommentarer till händelsen.

– Det här ger ju signaler att hon har en egen gräddfil i livet där vanliga regler inte gäller henne. Det är otroligt korkat, säger Paul Ronge.

”Är obefogat”

Enligt honom spelar det inte heller någon roll om prinsessan Madeleine hade rätt att köra i den aktuella bussfilen eller inte.

– Om det finns ett undantag så borde man inte vifta med det och försöka utnyttja det, framför allt inte i ett så känsligt läge som nu inför bröllopet, säger han.

Statsvetarprofessorn Mats Lindberg är kritisk till att länsstyrelsen beviljar den här typen av special­tillstånd som gemene man inte har möjlighet att få.

– Det för tankarna till ­något slags elitsamhälle. Jag anser att det är obefogat att ge en gräddfil på det här ­viset, säger Mats Lindberg.

Inte uppskattat

Cenneth Malmström är fackligt aktiv inom Kommunal och kör själv buss i Stockholm. Enligt honom finns det en stor irritation bland bussförare mot privatbilister som väljer bussfilen.

– Det är inte så uppskattat och i slutändan är det resenärerna som blir drabbade, säger han.

Om utredningen mot prinsessan Madeleine säger han:

– Har man ett tillstånd så är det naturligtvis okej att köra där. Men om det är ett tillstånd som bara ska användas till speciella tillfällen är det inte snyggt om man utnyttjar det fel.

Publicerad: