Nyheter

Annette hårdbantade – förlorade körkortet

Av: 

Oscar Nelson

NYHETER

Läkare gav 52-åringen diagnosen epilepsi – men får mothugg

FÖRLORADE SITT JOBB Annette Andersson hårdbantade och fick krampanfall. När hon gick till doktorn fick hon diagnosen epilepsi, en annan läkare säger dock att anfallen beror på hennes hårdbantning. Hennes körkort har dragits in. – Jag har förlorat mitt jobb på grund av det här, säger hon.
FÖRLORADE SITT JOBB Annette Andersson hårdbantade och fick krampanfall. När hon gick till doktorn fick hon diagnosen epilepsi, en annan läkare säger dock att anfallen beror på hennes hårdbantning. Hennes körkort har dragits in. – Jag har förlorat mitt jobb på grund av det här, säger hon.

Annette Andersson, 52, fick diagnosen epilepsi – och förlorade körkortet.

Men enligt en annan läkare berodde krampanfallet på hårdbantning.

– Jag har förlorat mitt jobb på grund av det här, säger Annette.

I februari var Annette ute och körde bil när hon plötsligt tuppade av och körde ner i diket.

Ingen skadade sig men Annette åkte till sjukhuset i Lund för en undersökning.

– Jag åkte till Lunds akut och pratade med en läkare som trodde att jag fått ett epileptiskt anfall. Han skickade in ett intyg till Transportstyrelsen som drog in mitt körkort, säger Annette.

Yrsel och krampanfall

Någon månad senare besökte Annette i Florida, USA. Hon berättar att då fick tillbaka samma typ av besvär med yrsel och krampanfall.

Hon kontaktade en läkare på sjukhuset i Fort Lauderdale som tog blodprover, berättar Annette.

Enligt henne konstaterade läkaren att Annette led av akut mineralbrist.

Läkaren ska då ha frågat Annette om hon bantat den senaste tiden.

– Jag hade "hårdbantat" under 14 dagar på en egen diet. Metoden är att äta mindre, dricka kaffe och äta rågbröd för att se snygg ut i bikini.

Annette uppger att hon även bantat vid de tidigare tillfällena då hon drabbats av yrselanfallen. Den amerikanska läkaren förklarade enligt Annette att hårdbantning kan ge samma typ av symptom som vid epilepsi och att den svenske läkaren borde ha känt till detta.

”Har förlorat mitt jobb”

Nu har Annette anmält den svenske läkaren i Lund till Socialstyrelsen för att han inte frågat henne om hon bantat eller tagit något blodprov för att se om hon har mineralbrist.

– Jag har förlorat mitt jobb på grund av det här eftersom jag bor på landet och inte kan ta mig någonstans, säger Annette.

Till Aftonbladet säger den svenske läkaren att han inte minns Annettes fall. Men han tror inte att hon förlorade medvetandet på grund av mineralbrist.

– Det ser jag som högst osannolikt. Och körförbudet finns där för att skydda henne och hennes medpassagerare. Det är alltid strikt körförbud vid oförklarlig medvetandeförlust.

Läkaren berättar att man aldrig ställer diagnosen epilepsi baserat på ett anfall, men han ser det som troligt att det var ett epileptiskt anfall Annette var med om.

Läkaren säger också att prover för mineralbrist kan ha tagits på Annette när hon först kom till akuten utan att hon visste om det.
– Att det skulle ha med bantning att göra är helt osannolikt och det anser tydligen Transportstyrelsens experter också, säger han.

ANNONS

Nu rusar elpriserna! Jämför priser och hitta ett elavtal som passar dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: