Florentina, 35, för gammal för Adecco

avStaffan Dickson

Publicerad:

Nu stämmer facket bemanningsbolaget på 200 000

Foto: THOMAS JOHANSSON
Florentina Ichert, 35, säger att hon var hundra procent säker på att hon skulle få jobbet på Adecco. Men då backade bemanningsbolaget ur – Florentina ansågs vara för gammal.

Florentina Ichert, 35, hade gått på intervju, provat ut sina arbetskläder och till och med fått reda på när hon kunde börja sitt nya jobb på Volvo Lastvagnar.

Men då backade bemanningsbolaget Adecco ur – eftersom de tyckte att hon var för gammal.

– Vad trodde de på intervjun? Att jag skulle bli yngre, eller? säger Florentina.

Florentina sökte jobbet på försommaren i fjol. Det låg på lagom avstånd från hemmet i Partille och eftersom hon tidigare har jobbat på Volvo Personvagnar i åtta år trodde hon sig ha en bra chans att få det.

– De sa att de i första hand prioriterade folk som redan har arbetat inom industrin.

Bemanningsbolaget Adecco kallade henne till intervju och efter den verkade allt upplagt för att hon skulle kunna börja i augusti.

– Det enda som var kvar var att jag skulle göra ett drogtest.

Lägre avgift

Men veckorna gick utan att Adecco hörde av sig.

– När jag ringde upp dem i augusti sa de att de hade valt att gå vidare med andra kandidater.

Varför hon inte fick jobbet ville de dock inte svara på.

Men Florentina stod på sig och några timmar senare blev hon uppringd av en chef – som sa att problemet var att hon var över 26.

– Det är konstigt, de visste ju att jag var över 26 redan när jag var på intervjun, säger Florentina.

Adecco motiverade beslutet med att arbetsgivaravgiften för personer under 26 bara är 15,49 procent – att jämföra med den vanliga på 31,42 procent.

– Det var verkligen en jättejobbig period för mig. Jag började tänka att det inte är någon mening med att jag söker jobb över huvud taget.

Stäms på 200 000

Florentina hörde av sig till sitt fack, IF Metall – som nu kräver att Adecco ska betala henne 200 000 kronor i diskrimineringsersättning.

Under fredagen lämnades en stämningsansökan in till Arbetsdomstolen.

– De har alldeles jättetydligt åldersdiskriminerat henne. Det finns dokumenterat i ett protokoll från den lokala förhandlingen vi hade. Där säger Adecco att det är på grund av de här åldersreglerna som de inte anställde henne, säger Anne-Li Rygren, ombudsman på IF Metall i Göteborg.

Adecco säger att de ännu inte kan kommentera händelsen.

– Jag har sökt vår bolagsjurist, men han är på semester och återkommer på måndag, säger informations- och marknadschefen Charlotte Nordén.

Publicerad: