Mille Markovic gripen för anstiftan till mordförsök

Misstänks ligga bakom skottlossning mot porrklubb

Mille Markovic.
Mille Markovic.

Ett nytt porrkrig verkar ha blossat upp i Stockholm.

För en månad sedan sköts flera skott mot Club Privé på Birger Jarlsgatan.

I natt greps en av de misstänkta – tidigare ägaren Mille Markovic.

Mille Markovic, 52, blev rikskänd som huvudkällan till den omtalade boken Den motvillige monarken.

Han har sedan dess hamnat i konflikt med sin tidigare affärspartner Michael Badelt som tagit över porrklubben Club Privé.

Mille har i samtal med Aftonbladet hävdat att han överlåtit klubben till Badelt men aldrig fått betalt.

Oavsett upprinnelsen har de båda kommit i hop sig och det finns grova anklagelser från båda parter.

Kräver 51 miljoner

I Stockholms tingsrätt pågår ett tvistemål där Markovic via kronofogden kräver Badelt på drygt 51 miljoner kronor. Summan anges vara ersättning för hyra i andra hand av ett hus. Villan ligger på Sjövägen i Gustavsberg och som bevis har Mille Markovic lämnat in ett avtal där det framgår att villan ska användas för marknadsföring av Privé samt porrfilmsinspelningar.

Det handskriva avtalet innehåller också en passus som, med tanke på hur infekterad deras tvist är, lika gärna kan vara infogad för att reta upp Badelt:

"Michael Badelt kommer dessutom att göra en gayfilm personligen per år där han har huvudrollen i en gangbangfilm. Det är endast svarta skådisar som får ha samlag med Michael Badelt. Detta avtal går inte att bryta eller överklaga."

Kronofogden ställer sig tveksam till mångmiljonkravet och skriver i ett meddelande:

"Det finns skäl att anta att sökandens yrkanden är ogrundade eller obefogade. Ansökan ska därför behandlas som om svarandena bestritt den."

Tingsrätten har fått ta över ärendet och begär nu in kompletterande underlag från Markovic.

Enligt uppgift ska han samtidigt vara anmäld för våldtäkt av tjejer på klubben, något som Mille Markovic själv förklarat med att de blivit hotade av Badelt att anmäla, annars skulle de bli av med jobbet.

Skottlossning mot Club Privé

Den 10 maj sköts flera skott mot Club Privé men ingen skadades såvitt känt.

Polisen har arbetat med att ringa in gärningsmännen och en kunde gripas i slutet av maj. I natt greps tre till inklusive den som misstänks vara huvudmannen bakom – Mille Markovic själv.

Han är nu anhållen för anstiftan till mordförsök.

Enligt Aftonbladets uppgifter greps han av länskriminalen i natt sedan de stoppat en skåpbil i västra Stockholm.

– Han låg gömd på golvet under en massa prylar, säger en person med insyn.

Markovic står redan åtalad för flera andra brott men har hållit sig undan i ett par års tid. Någon rättegång har därför inte kunnat hållas.

Bland annat är han åtalad i april 2011 för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen och flera trafikrelaterade brott.

Han förekommer sedan tidigare under drygt ett 20-tal avsnitt i kriminalregistret och har dömts till fängelse flera gånger.

Ett av de mer uppmärksammade fallen gällde försök till utpressning där han hade riggat en lägenhet med dolda videokameror. Planen var att lura dit Björn Borg och få honom att umgås med prostituerade kvinnor. Straffet den gången blev ett års fängelse.

Publisert: