Stampade på huvudet på avsvimmad man

NYHETER

Gav sig senare på mannens kamrater

Mannen tog sats och stampade till på den avsvimmade mannens huvud. Nu döms han till 1 år och 4 månaders fängelse.

Kamratgänget på sju personer, både killar och tjejer, promenerade i Linköpingsnatten när någon kastade en flaska mot dem. En kille i gänget påpekade det onödiga i att kasta flaskan. Kommentaren var riktad mot det killgäng som gick bakom dem. Då reagerade en 22-årig man från killgänget direkt. 22-åringen sparkade den andra mannen i knävecket så han trillade ned på trottoaren där han svimmade av.

Då stampade 22-åringen med full kraft på mannens huvud. Misshandeln resulterade i att mannen fick blödning i höger hörselgång och små punktformiga hjärnblödningar. Detta ledde till att mannen fick en hörselnedsättning.

Kom tillbaka

En ambulans kom till platsen och tog hand om den skadade. Gärningsmannen och hans gäng hade då försvunnit från platsen. Uppenbarligen var inte 22-åringen nöjd, för när ambulansen försvunnit återkom gänget. 22-åringen misshandlade då två andra killar i gänget.

Linköpings tingsrätt kallar det för ett ”hänsynslöst våld” och dömer 22-åringen för grov misshandel och misshandel. Han fälls även för bedrägeri och narkotikabrott.