Kulturen – en kalassatsning

NYHETER

Lyckad inriktning: "Det känns som programmet gick fram"

Kulturkalaset är över för den här gången. Men kulturinriktningen är här för att stanna.

– Jag har mycket idéer redan nu på hur vi kan gå vidare. Jag ser framåt med tillförsikt, säger Leif Nilsson.

Foto: Leif Nilsson började blicka framåt mot nästa års kalas redan när årets Kulturkalas satte punkt igår klockan 22.

Inför årets kalas genomfördes ett antal förändringar.

– Vi kortade antalet dagar och inledde ett samarbete med kulturen, där de är medarrangörer. Sedan har vi inte byggt några restaurangtält utan använt oss av befintliga krogar, säger Leif Nilsson, vice vd på Göteborg & Co och ordförande i den styrgrupp för kalaset där även kulturförvaltningen Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen ingår.

Besökarna kom trots regnet

Nu ska årets kalas utvärderas ordentligt, för att se om något bör ändras. Men Leif Nilsson är nöjd och preliminärt blir kalaset samma vecka nästa år.

– Vi ska vända på alla stenar men det känns som att det varit bra med folk på alla programakter. Alla besökare ska ha en eloge, som kommit trots regnet.

Att årets kalas var just ett kulturkalas tycker han att besökarna verkar ha förstått.

– På det stora hela känns det som att det gick fram att det var programmet som var det stora innehållet, och inte att dricka öl.

Riktad till vuxenpublik

Att det har varit ett lugnt kalas bekräftas även av polisen.

– Men om det varit lugnare än vanligt är svårt att avgöra. Förra året var det EM samtidigt så det går inte att jämföra, säger Stefan Gustafsson på polisen.

– För det första har det varit färre dagar, sen har det varit sämre väder och ser man till inriktningen har det riktat sig mer till en vuxenpublik. Allt det är fakta man kan peka på utan att göra någon akademisk analys, säger han. Johanna Hillgren.