Flera knarkbeslag av Skånetullen

NYHETER

Tre större beslag under nyårshelgen

Nyårshelgen blev framgångsrik för tullens jakt på narkotika i Skåne. Tre större beslag gjordes, ett av dem gäller mer än fem kilo heroin.

Heroinbeslaget skedde vid Öresundsbrons fäste på Lernacken. Enligt förundersökningsledaren, chefsåklagare Ingela Sörgård, hittade tullen drygt fem kilo heroin i en personbil.

Två män häktades under helgen, misstänkta för grov narkotikasmuggling.

Flera beslag

Vid Lernacken ertappades också en man på nyårsaftonen med 1,5 kilo cannabis. Mannen är anhållen och möjligen var narkotikapartiet tänkt att transporteras vidare till Norge.

På nyårsaftonens eftermiddag gjordes också ett beslag i Helsingborg när en bil från Tyskland körde av färjan. Bilföraren anhölls för grov narkotikasmuggling och kommer att begäras häktad.

Tullen redovisar rekordsiffror

Kammaråklagare Eva Pihl är förtegen med detaljer, men säger att beslaget gäller två olika typer av narkotika och att mängderna var för sig var tillräckliga för att betecknas som grovt brott.

Beslagen under nyårshelgen kommer bara något dygn efter det att tullen redovisat rekordsiffror för beslag av flera sorters narkotika under 2006. I Skåne avslöjades i december två heroinhärvor som gäller omkring 20 respektive 10 kilo av drogen.

TT