Så ger du vovven flärd & glamour

1 av 5 | Foto: ”Jag tror våra kunder gillar det där lilla extra”, säger Ann Gärdsby, skapare av och designer för Manfred of Sweden.
NYHETER

Beatlesinspirerade lyxkläder och guldlaminerade skinnkreationer. Det finns inga gränser när Ann Gärdsby designar kläder till sin vovve Manfred.

– Jag älskar ju det där lilla extra, säger hon.

Det som började med att Ann upptäckte att hennes lilla yorkshire terrier frös på vintern, har utvecklats till ett modeföretag. Och i centrum av allt står Manfred själv – den ivrige och sociale lille vovven.

– Jag gillar flärd och glamour men när jag skulle köpa något läckert till Manfred så hittade jag inget, berättar Ann som helt enkelt satte sig ner och sydde själv.

Manfreds allra första kreation sydde hon av en av maken Björns gamla skinnjackor.

– Nu har han en helt egen garderob, säger Ann Gärdsby och skrattar.

Det där lilla extra

Kläderna säljs under namnet ”Manfred of Sweden” och Ann syr allt själv hemma i ateljén i centrala Malmö. Det visar sig också på priset – kläderna kostar från

2 500 kronor och uppåt.

– Jag tror våra kunder gillar det där lite extra, säger hon.

Att klä sin vovve är väldigt populärt. Till butiken ”Modern Dogg” i Stockholm kommer kunder från hela Skandinavien för att köpa trendriktiga plagg till sina hundar.

– Det som säljer mest är halsband i olika utformningar. Många vill ha med mycket strass på, säger butikens ägare Silvana Skoglund.

Kajsa Sigvardsson

PunktSE

Här kan du köpa snygga grejer till hunden:

Modern Dogg

Stockholms Zoo varuhus

Häst & Hundhuset

Ellios hund & katt