Ungdomsgäng attackerade ambulans

NYHETER

Personalen tvingades ta skydd i bilen

Flera personer misshandlades, varav minst en grovt, och ett gäng vandaliserade en ambulans under natten mot söndagen i Sundsvall.

– Sjukvårdarna stängde in sig i ambulansen eftersom de inte kunde ta sig därifrån, säger Eva Lindberg vid polisen i Sundsvall.

Sundsvallspolisen beskriver natten som ”ordentligt stökig”.

En 24-årig man knivskars i låret utanför en fest på Bergsgatan i den centrala delen av staden. Misshandeln inträffade strax före klockan halv två.

– En dispyt ute på gatan övergick i handgemäng och en man blev knivhuggen i låret. Det ska inte vara någon fara för hans liv, berättar Stefan Edin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall, till TT.

Slog sönder vindrutan

En 22-årig man har anhållits för överfallet på 24-åringen och misstänks för grov misshandel. Ytterligare två personer har anmält att de misshandlats i samband med festen.

Bara några minuter efter knivskärningen kom ett larm från Ljustadalen norr om Sundsvall om att en grupp ungdomar gett sig på en ambulans. Ambulansen hade åkt till området för att hjälpa en kvinna med andningssvårigheter.

– Ungdomarna slog sönder vindrutan och sparkade på ambulansen, säger Eva Lindberg, vakthavande befäl vid polisen i Sundsvall.

Till slut lyckades ambulanssjukvårdarna ta sig från platsen och när polisen kom dit var det lugnt. Vårdarna ska inte ha skadats vid attacken.

På söndagsmorgonen hade polisen inga misstänkta för attacken.

– Vi hoppas att allmänheten kan hjälpa oss med vittnesuppgifter, säger Stefan Edin.

TT , Sofi Thunvik