"Målet har varit ett sound som ingen annan skapat"

Foto: MALIN BONDE
”Jag är egentligen inte kaxig, men jag tycker att min skiva är väldigt bra”, säger David Åström apropå sitt uppkäftiga artistnamn.
NYHETER

Från hiphop till rapclash.

Nu släpper producenten David Åström, alias Kocky, albumet ”Kingdome came”.

– Jag har utforskat okända vägar och hittat en ny stil, säger han.

Hans sound är svår att genrebestämma, precis som David Åström vill ha det. Själv kallar han sin stil för rapclash, som är lika mycket hiphop som dansmusik.

– Det är en dansant skiva som är melodisk där låtarna är medryckande från första sekunden. Målet har varit att få till ett sound som ingen annan har skapat, säger han.

Stora svenskar

Något som uppskattas av många. Skivan har fått strålande recensioner och med på albumet är ett gäng framgångsrika artister. Bland annat Timbuktu och Jens Lekman.

– Det har varit viktigt att de inte bara ska göra det de brukar göra annars. Nu har de fått pröva nya typer av låtar och på så sätt skapat annorlunda kontraster.

"En sävlig norrlänning"

David Åström har tidigare gått under namnet Soul Supreme och producerat material med rappare som KRS-One, Pete Rock och Big Daddy Kane.

Men i och med den nya skivan har han valt att byta namn till Kocky som på engelska betyder kaxig.

– Jag själv är egentligen inte så kaxig utan en sävlig norrlänning. Men jag tycker att min skiva är väldigt bra och det säger jag rakt ut, vilket en del kan tycka är lite kaxigt.

David Kocky Åström

Jonas Andersson (.se)