Fixa bowliglooken

Foto: Hårnät, nagellack och lila helställ. Bowlaren Jesus i ”The Big Lebowski” bowlar för att synas.
NYHETER

Strike, spärr och många poäng. Det är väl trevligt. Men ibland handlar det inte bara om att vinna - utan om att bowla snyggt.

Så här gör du för att få mycket cred på banan.

Foto: Retro är rätt.

För dig som hellre spelar snyggt än bra:

Skorna: Stiligt och retro ska det vara. Vissa föredrar att ha den amerikanska flaggan inbroderat i det blänkande lädret. Putsa skorna ofta, det ska skina om både dig och dina skor när du gör entré. Skaffa ordentliga glidsulor, så att du kan göra snygga poser.

Klotet: Eget glänsande klot är ett måste. Lär dig att skruva och se till att ha rätt tyngd på klotet, så att du kan svinga iväg det i hög fart. Smack, det ska höras när du träffar rätt.

Kläderna: Bowlingskjorta naturligtvis, helst från 1950-talet med tryck på ryggen. Bomull är skönt och två bröstfickor går hem. Se även till att ha uppknäppt front och matchande knappar.

Svingen: Avsluta svingen elegant. Sträck högerbenet snett bakom vänsterbenet och rulla in en strike . Vänta på bowling-kompisarnas jubel innan du reser dig och gör high fives.

Framgångs-gesten: Aldrig har en moonwalk passat så bra. Men se upp, dansa inte om klotet hamnat i rännan. Vid strike eller spärr är det okej att visa dina underbara färdigheter.

Tilltugget:

Luta huvudet bakåt och droppa i en nöt eller två i munnen. Tugga stadigt medan du spänner blicken i dina konkurrenter. Följ upp med en strike. Till det en amerikansk öl, gärna Budweiser eller Miller.

Övrigt: Skaffa dig en duk av mikrofiber, gärna i matchande färg som skjortan. Tar du bort skit och olja från händer och klot och får dig om möjligt att skina ännu mer.

Jonas Andersson

Här kan du bowla i Stockholm:

Foto: Ett eget glänsande klot är ett måste.

(.se)