’Jag dödade barnen’

NYHETER

30-åriga mamman ringde polisen efter tragedin i Danmark

Foto: Här i villan i Fredrikshavn bodde den utåt sett lyckliga familjen – nu är barnen, 4 och 10 år, döda. I helgen ringde mamman till polisen och berättade att hon dödat dem, sedan försökte hon ta sitt liv. De båda pojkarna hade, enligt uppgift till tidningen BT, kvävts till döds i yngsta sonens rum.

Den unga mamman bakade vaniljkransar till grannarna och julstökade i huset.

Ingen såg det kaos som hon bar inom sig.

I lördags ringde hon polisen och berättade att hon dödat sina barn – fyra och tio år gamla.

Foto: ”OVERKLIGT” Grannparet Majbritt och Arne Jensen umgicks med kvinnan. ”Det är fullständigt overkligt. Hon var en sån fin och duktig mamma”, säger Majbritt.

Pojkarna bars ut ur familjens lilla vita hus i Frederikshavn i Danmark i lördags kväll.

Enligt uppgifter till tidningen BT har de kvävts till döds i den yngsta sonens rum.

Varför den lugna och omtyckta 30-åriga kvinnan plötsligt dödade sina älskade barn är en gåta. Det mesta tyder på att hon handlat i affekt. Hon försökte begå självmord efter att hon larmat polis – men överlevde.

Tvåbarnsmamman flyttade in i huset tillsammans med sönerna efter sin skilsmässa i september och blev snabbt god vän med grannparet Majbritt och Arne Jensen.

Bakade vaniljkransar

– Det är fullständigt overkligt. Hon var en sån fin och duktig mamma och barnen var alltid hela och rena, säger Majbritt Jensen till Aftonbladet.

I torsdags gick mamman över till dem med en present, en julskiva med sånger som hon bränt på cd.

Den lille 4-åringen kom även över med vaniljkransar som mamman precis bakat och slagit in i en påse med rött snöre.

Grannarna blev så glada och gav barnen två chokladjulkalendrar som tack.

Men julfriden förbyttes snart till tragedi och sorg.

Enligt Majbritt Jensen hade mamman tidigare levt under jorden en tid. Hon gömde sig då för en man.

– Det är helt omöjligt att svara på om det skulle ha något med det här att göra. Det konstiga är att när hon behövt hjälp tidigare har hon aldrig tvekat att be om det, säger hon och kämpar emot gråten.

Umgicks i lekparken

Grannarna har bland annat hjälpt henne med en krånglande bil och hade naturligtvis önskat att mamman sökt sig till dem och berättat om hon mått dåligt.

Den lilla familjen har aldrig isolerat sig för grannskapet.

– Tvärtom, hon kom och knackade på och presenterade sig när de flyttade in. Sedan brukade hon sitta på bänken i lekparken med sitt kaffe och prata med oss grannfruar, säger Majbritt Jensen.

Danska polisen är än så länge förtegen om motivet till barna dråpen. Kvinnan är i så dåligt psykiskt skick att hon inte kunnat förhöras. Hon är häktad men får vård på Rigshospitalet och ska genomgå en psykundersökning.

Karin Östman