Littorin: Jag rökte hasch på semestern

NYHETER

Arbetsmarknadsministern erkänner att han använt narkotika

Foto: - Jag har också rökt hasch, jag erkänner, säger Sven Otto Littorin. Det skedde för länge sedan när jag var i Indien.

Nu erkänner arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att han rökt hasch.

- Jag har också rökt hasch, jag erkänner. I inhaled, säger han i nyhetsmagasinet Fokus som kommer ut på fredagen.

Foto: Sven Otto Littorin berättar om haschrökandet i nya numret av tidskriften Fokus.

Den senaste veckan har flera ministrars lik i garderoben dragits fram i ljuset. Maria Borelius har erkänt att hon anlitat svart arbetskraft i ett försök att förekomma kritik.

Finansminister Anders Borg erkände i en intervju med Aftonbladet att han provat marijuana. Cecilia Stegö-Chilòs blev på grund av sitt licensskolkande konfronterad med uppgifter som massmedia grävt fram. Finansminister Anders Borg har erkänt att han har rökt marijuana.

Nu väljer arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att erkänna sina försyndelser. Han erkänner att han rökt hasch. I nya numret av nyhetsmagasinet Fokus lägger han korten på bordet.

- Jag har också rökt hasch. Jag erkänner. I inhaled. Det skedde för länge sedan när jag var i Indien. Jag har inte gjort om det sedan dess, säger han till Fokus.

På semestern

Det var när Sven Otto var där på en veckas semester med några kompisar som han provade på att röka hasch.

Hur gick det till?

– Det var någon på en hippiestrand i norra Goa som hade hasch. Vi var på någon bar. Det var inget ställe där man hymlade om det. Vi var där för att kolla in läget. Det var en stor marknad där, säger han till aftonbladet.se.

Är det enda gången du har rökt på?

– Ja, det är första och enda gången jag har rökt hasch. Det här är inget jag rekommenderar, man ska inte ge sig på något sådant. För det första är det inte roligt och för det andra kan det vara en inkörsport till tyngre droger.

Anna Lindström, Susanna Vidlund