Glenn Hysén mållös i Pride-match

NYHETER

Gav bort segertrofén till motståndarna

Foto: Populär Annika Lantz var stor publikfavorit i Pridematchen i tisdags kväll. Här tar hon en frispark för Stockholm Priders.

Fotbollslegenden Glenn Hysén deltog på tisdagen i en välgörenhetsmatch inför Stockholm Pride.

– Det vet man ju hur jargongen är i vissa omklädningsrum när det gäller HBT. Det är viktigt att kämpa emot fördomar och kanske kan den här matchen bidra till det, säger han till TT.

Foto: Glenn Hysén (tv) var lagkapten för Stockholm Priders som vann med 7-2 emot Stockholm Snipers.

Matchen mellan stjärnspäckade Stockholm Priders och HBT-laget Stockholm Snipers slutade 7–2.

– Intäkterna från välgörenhetsmatchen – 28 000 kronor – går oavkortat till Stockholms Prides solidaritetsfond, säger pressansvarige Anders Wallner.

600 åskådare hade sökt sig till Zinkensdamms IP på Södermalm i Stockholm för att se de två mixade lagen mötas i vad som inledningsvis såg ut att bli en gastkramande uppgörelse.

Division 8-laget Stockholm Snipers förde spelet och skapade målfarliga situationer i början av första halvlek. Men sedan fick förre AIK-spelaren Dick Lidman fatt på lädret och kunde sätta bollen i nät – ett psykologiskt mycket viktigt mål skulle det visa sig.

Lantz publikfavorit

Radio- och tv-profilen Annika Lantz bollinnehav inskränkte sig till sekunder som kunde räknas på ena handens fingrar. Trots det var hon en given publikfavorit. Så fort bollen rörde sig åt hennes håll steg ett förväntansfullt jubel på läktaren.

Tomas Antonelius, tidigare spelare i AIK, Coventry och landslaget, gjorde två mål innan domaren Bengt Andersson blåste av för halvtidsvila.

Efter ett underläge med tre mål såg det dystert ut för Stockholm Snipers. Men två snabba reduceringsmål i andra halvlek ändrade på den saken. Det första gjorde David Knuutinen och det andra Sebastian Erixsson. Men Stockholm Priders ökade pressen och drog ifrån med en veritabel målkavalkad där bland andra Tomas Antonelius och före detta Hammarbyspelaren Niclas Bergh avgjorde, den senare på tilläggstid.

Gav bort priset

Lagkaptenen Glenn Hysén mottog förstapriset – en skulptur designad av konstnären Claes Uvesten. Men efter att ha konfererat med sina lagkamrater bestämde han sig för att trofén trots allt skulle göra sig bättre i motståndarlagets ägo.

– Vi är ju ändå inget riktigt lag, medan ni har framtiden för er, sade Glenn Hysén och överlämnade skulpturen.

Temat för årets upplaga av Pridefestivalen är sport och på onsdagen invigningstalar Glenn Hysén tillsammans med kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Läs mer:

TT