Barnkroppar låg under diskbänken

NYHETER

Mamman lämnade dem i varm bil

En mamma lämnade sina barn i en varm bil en hel dag.

Senare hittades barnen döda i lägenheten.

Kropparna var gömda i sopsäckar under diskbänken.

Foto: Sametta Heyward lämnade sina två barn i den varma bilen så länge att de dog. Sedan gömde hon deras kroppar i sopsäckar under diskbänken.

De två barnen, ettåriga Triniti Campbell och hennes fyraåriga bror Shawn, blev lämnade ensamma i en varm bil i Charleston, i South Carolina i den amerikanska södern, medan deras mamma Sametta Heyward var på jobbet, skriver AP.

– Utanför bilen steg temperaturen upp till 31 grader celcius, säger George Oliver, undersökningsdomare i South Carolina.

Samma kväll hörde grannarna i huset mamman gråta och ropa "Åh mina barn”.

Hittades döda

Senare hittades barnen döda i lägenheten. Kropparna låg i sopsäckar under diskbänken i köket.

Enligt polisrapporten gjorde mamman kraftigt motstånd när hon skulle tas in till förhör. Hon försökte bita och sparka poliserna. Hon fördes till akuten i stället för polisstationen eftersom hennes tillstånd beömdes som instabilt.

Pskiskt instabil

”Hon sa att hon ville dö och bad poliserna att döda henne”, står det i polisrapporten.

Obduktionen av barnkropparna genomfördes i går, tisdag, för att få reda på vad som orsakat deras död. Polisen har ännu inte kunnat hålla något förhör med mamman eftersom hennes advokat råder henne att inte säga någonting.

– Vi försöker nu skapa en tidslinje över händelseförloppet och samla ihop bevis för att kunna fastställa exakt vad som hänt, säger polischef Don Wilcox till AP.

Mia-Li Hallengren