Sexutnyttjade 14-åring – får ett års fängelse

Av: Mia-Li Hallengren

Publicerad:
Uppdaterad:

Bjöd flickan på alkohol innan övergreppet

En 40-årig man lovade en 14-årig flicka pengalån om hon kom till hans lägenhet. Där bjöd han henne på alkohol och utnyttjade henne sexuellt. I tisdags dömdes han till ett års fängelse.

Den 14-åriga flickan var ytligt bekant med 40-åringen genom sin kompis. När hon träffade honom i centrala Umeå en kväll i juni visslade han på henne och de började prata.

Hon berättade att hon skulle hem till sin pappa och låna pengar. Han erbjöd sig då att låna pengarna till henne. Hon gick med på det och följde med 40-åringen till hans lägenhet.

Bjöd på cider

Där bjöd han henne på cider och erbjöd sig att massera henne. Trots att flickan vid flera tillfällen sa att hon måste gå hem fortsatte mannen att smeka henne och även utföra oralsex på henne.

Efteråt pratade 14-åriga flickan med sin kompis och hennes mamma som rådde henne att polisanmäla saken.

Nekar till brott

40-åringen har hela tiden nekat till brott. Han hävdar att han mycket riktigt lånade henne pengar men att inget mer hände. Bevisningen mot mannen räckte dock för att fälla honom. Till exempel kunde 14-åringen beskriva hur mannens överkropp såg ut utan t-tröja.

40-åringen dömdes på tisdagen i Umeå tingsrätt till ett års fängelse för sexuellt utnyttjande samt olovligt anskaffande av alkoholdrycker. Han ska även betala 110 000 kronor till flickan för sveda och värk.

Publicerad: