Hedman: Jag ljög

NYHETER

Nu väljer han att berätta sanningen

Magnus Hedman nekade i tingsrätten – och skyllde på vitamintabletter.

Men i går bröt han sin egen lögnspiral.

I TV4 berättade han sanningen om dopningsskandalen och sexköpsdomen.

– Det kändes bra. Det var befriande, sa han i går kväll till Aftonbladet.

Foto: LÄTTAD I går berättade Magnus Hedman för Malou von Sivers i TV4 att han ljög under hela rättegången om dopningsskandalen. ”Jag inledde med en lögn och därför var jag tvungen att fortsätta ljuga.” I går kväll var Hedman lättad över att ha berättat sanningen. ”Det kändes bra. Det var befriande”, säger han.

Det har stormat kring förre landslagsmålvakten Magnus Hedman de senaste åren. Tidigare var han en hyllad fotbollshjälte och expertkommentator i tv. I dag är han dömd för dopningsbrott, sexköp och satt i personlig konkurs.

I går förmiddag talade han ut om de turbulenta åren hos Malou von Sivers i TV4:

– Jag har levt ett liv som har satt mig i väldigt dumma situationer de sista två åren.

’Tvungen att fortsätta’

I maj 2009 greps Magnus Hedman för dopningsbrott. Han var då ambassadör för organisationen Ren idrott som arbetar mot dopning.

I september det året dömdes han i tingsrätten till dagsböter för ringa dopningsbrott och han fick samtidigt sparken från TV4. Magnus Hedman har hela tiden nekat till anklagelserna och sagt att han fått i sig anabola steroider genom multivitaminer som han köpt i USA.

Nu erkänner fotbollsstjärnan att han ljugit för fansen och sin familj. Lögnerna fortsatte hela vägen in i tingsrätten.

– Jag ljög rakt upp. Jag inledde med en lögn och därför var jag tvungen att fortsätta ljuga.

Ville se bra ut

Han påstår att han dopade sig för att se bra ut.

– Det var ren fåfänga, jag idrottade inte längre, jag var rädd att min kropp skulle falla ihop, sa han till Malou von Sivers.

Magnus Hedman berättade att han festat mycket de här åren. När han anklagades för att ha köpt sex av en ung rumänsk kvinna på ett hotellrum i februari förra året gick det ännu mer utför i hans liv.

Missbrukade tabletter

Han låste in sig hemma och skämdes. Och han började missbruka sömntabletter.

– När jag lämnade barnen på måndagsmorgnarna kunde jag gå hem och ta två sömntabletter för att somna och när jag vaknade tog jag två tabletter till. Jag sov bort hela dagar.

Han nekar fortfarande till att ha köpt sex och säger att han inte begrep att den 20-åriga kvinnan var prostituerad. Men i dag frågar sig Magnus Hedman varför han inte förstod bättre.

– Var är jag som människa i det här stadiet? Jag granskar inte situationen kritiskt som jag kanske hade gjort i dag. Jag släpper, jag bryr mig inte.

Lättad i dag

Han säger att han mått så dåligt att han funderat på att ta sitt liv.

– Absolut, de tankarna har funnits. Jag vet inte vad som hade hänt utan mina barn.

Sent i går kväll träffade Aftonbladet Magnus Hedman utanför hans hem i Sigtuna. Han berättade då att han var lättad över att ha fått tala ut om de stormiga åren.

– Det kändes bra. Det var befriande.

Vad händer nu då?

– Jag har en hel del på gång. Men först behöver jag landa som person.