Protesterar – då skjuts han till döds

Våldet trappas upp i Egypten

Filmen påstås visa hur 17-årige Mohamed Attef skjuts till döds på gatan i Egypten.

Bilderna lämnades över till en lokal journalist.

Nu sprids filmen över hela världen.

Våldet trappas nu upp på gatorna i Egypten. Efter lunchbönen befinner sig många ute på gatorna och uppgifter kommer om att befolkningen redan har drabbat samman med militären på gatorna.

En av de tidigare skjutningarna har fångats på bild, enligt en lokal journalist som nu spridit filmen vidare.

Den 17-årige Mohamed Attef sköts ihjäl i norra Sinai i Sheik Zuweid där polisen öppnade eld mot demonstranterna. Mohamed Attef föll ihop på gatan och fördes bort av andra demonstranter.

Han dog senare av sina skottskador, rapporterar AP.

Stoppar information

Det stora upproret väntas komma under dagen när egyptierna går för att delta i sin fredagsbön. Det kommer att finnas många människor ute på gatorna och myndigheterna har gjort allt för att stoppa att information om demonstrationerna sprids.

Sociala nätverk som Facebook och Twitter har tidigare underlättat samordningen av demonstrationerna. Nu ligger hela internet nere och telefonlinjen väntas stängas under dagen.

FN fördömer

Nedstängningen av internet får nu stor kritik i övriga delar av världen. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon uttalade sig i dag om Egyptens agerande. Vid en pressträff sa han att nedsläckningen går emot de demokratiska principerna om yttrandefrihet, skriver AP.

Det Muslimska brödrarskapet, en oppositionell grupp som stöttar den demokratiske förespråkaren ElBaradei som meddelat att han är beredd att ta över makten, har uttalat sitt stöd för demonstrationerna.

Publisert: