Världen direkt special: Egypten

NYHETER

Extra tidning om 17 historiska dagar som förändrade världen

1 av 2 | Foto: Maria Östlin
Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Så här skriver Aftonbladets chefredaktör Jan Helin om extratidningen om Egypten:

"Det är en 64-sidig magasinstidning som ger dig som läsare möjlighet att få överblick och förstå världshistorien som nu skrivs i Kairo. Behövs ett magasin för det? Räcker inte den vanliga nyhetsrapporteringen? Kanske för en del. Men nyhetsrapportering blir lätt fragmentiserad i så heta nyhetslägen. Dramatiska händelser staplas snabbt på varandra utan sammanhang. Jag märker det på vänner som ändå lever med självbilden att de hänger med. Skrapar man lite på den vältalig ytan så har de faktiskt ganska dimmiga begrepp om Egypten och den enorma betydelse för världen upproret där har.

Därför tog vi – mitt i brinnande nyhetsrapportering - ett steg tillbaka och gjorde den här tidningen. Vår ambition har varit att utnyttja papperstidningens fördelar av överblick och koncentration.

Bildreportage – skildrar upproret i bilder som tar dig nära dramatiken.

Grafik – förklarar varför revolutionen är världshistoria.

Reportage – läsning och analys av våra mest erfarna världsreportrar.

Världen Direkt – vårt team Karin Östman och Krister Hansson jobbade på plats i Kairo på ett helt nytt sätt. De kopplade ihop Aftonbladets läsare med vanliga människor mitt i världsnyheterna. Frågorna och svaren är nyskapande utrikesjournalistik.

Tack vare mina makalösa medarbetare törs jag nu lova dig en tidning där du får en känsla och förståelse för de historiska händelserna som utspelat sig de senaste veckorna."

Jan Helin, chefredaktör Aftonbladet

Specialtidningen om upproret i Egypten publicerades i februari 2011.