Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sigrid, Siri

Tack för ert stöd

Uppdaterad 2011-08-06 | Publicerad 2011-08-03

Svenskarna har på mindre än en vecka skänkt 4,5 miljoner till Läkare utan gränser

TACKSAMT GÄNG  I går drog Aftonbladet igång kampanjen ”En timme för Afrika” med uppmaningen att skänka en timme av sin semesterlön till Läkare utan gränsers arbete för de svältdrabbade i östra Afrika. 12 miljoner i Somalia, Etiopien, Eritrea, Kenya och Djibouti är drabbade. Två miljoner riskerar att dö. ”Vi är jätteglada och tacksamma. Det betyder jättemycket att vi fått in så många gåvor redan första dagen”, säger Ingrid Holmberg på Läkare utan gränser.

Tusentals svenskar har nu skänkt en timme av sin lön till de svältdrabbade på Afrikas horn.

Totalt 4,5 miljoner kronor sedan insamlingens startades.

– Det här betyder jättemycket, säger Ingrid Holmberg på Läkare utan gränser.

Svältens offer i ett flyktingläger i Dadaab i nordöstra Kenya.

I tisdags drog Aftonbladet i gång kampanjen ”En timme för Afrika”. Tiotusentals svenskar har sedan dess visat sitt engagemang och skänkt en timlön till Läkare utan gränsers arbete i Afrikas horn. Hjälporganisationen har fram till fredag eftermiddag fått in totalt 4,5 miljoner kronor genom Aftonbladets kampanj.

12 miljoner drabbade

– Vi är jätteglada och tacksamma. Det betyder mycket att vi fått in så många gåvor. Det är fint att se att det finns ett så stort engagemang trots att det är mitt i sommaren, säger Ingrid Holmberg, webbredaktör på Läkare utan gränser.

12 miljoner människor beräknas ha drabbats av torkan i Somalia, Etiopien, Eritrea, Kenya och Djibouti. Två miljoner riskerar att dö.

Du kan hjälpa

Svenskarnas gåvor innebär att Läkare utan gränser kan fortsätta arbeta med akuta sjukvårdsinsatser

i det krisdrabbade området. Fler liv kan räddas.

– Jag gjorde en piruett. Det här betyder att vi kan hjälpa fler människor vid Afrikas horn. Behoven är fortfarande enorma och vi kan göra mycket mer, säger Robert Höglund, kommunikatör på Läkare utan gränser.

Det är inte för sent. Du kan också hjälpa de svältande familjerna i östra Afrika.

– Varje krona vi samlar in kommer vi att omsätta i handling på plats. Vi jobbar för att få mer resurser och kunna skicka mer folk, säger Johan Mast, generalsekreterare för Läkare utan gränser.

Följ ämnen i artikeln