Österberg näste man att petas

Foto: CAROLINA BYRMO
Österberg får gå...
NYHETER

Håkan Juholt fortsätter sin skoningslösa utrensning av Sahlins folk i S-toppen.

Först rök Thomas Östros – nu petas också gruppledaren i riksdagen, Sven-Erik Österberg.

– Juholt har sagt till mig att han vill ha en annan gruppledare, säger Österberg.

Aftonbladet kunde tidigare i veckan avslöja att Tommy Waidelich skulle utses till ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna. En post som Thomas Östros haft.

På tisdag, när S-riksdagsgruppen sammanträder, väntas Håkan Juholt göra fler förändringar.

• Sven-Erik Österberg, 55, petas som gruppledare. Troligen ersätts han av en kvinna, hetaste namnen är Berit Högman och Carina Moberg.

Sven-Erik Österberg själv är fåordig. Han vill först avvakta hela Juholts pussel innan han kommenterar petningen. Han bekräftar dock att så är fallet.

• Maryam Yazdanfar, 30, föräldraledig ordförande i civilutskottet petas också. Enligt uppgifter till Aftonbladet för att hennes uppdrag behövs i det stora pussel som Juholt just nu lägger.

Även Juholts egen efterträdare ska utses på tisdag. Han har varit ordförande i försvarsutskottet. Den posten är troligen vikt för Åsa Lindestam, som i egenskap av tidigarte vice ordförande ofta har hoppat in för Juholt.

Under dagen i dag gick det ut en uppmaning till S-gruppen om att nominera namn till dessa poster. Namnen ska vara inne senast klockan tolv på tisdag och valen sker senasre på eftermiddagen.