Nyheter

Österberg näste man att petas

Av: 

Anette Holmqvist

Österberg får gå...

Foto: CAROLINA BYRMO

NYHETER

Håkan Juholt fortsätter sin skoningslösa utrensning av Sahlins folk i S-toppen.

Först rök Thomas Östros – nu petas också gruppledaren i riksdagen, Sven-Erik Österberg.

– Juholt har sagt till mig att han vill ha en annan gruppledare, säger Österberg.

Aftonbladet kunde tidigare i veckan avslöja att Tommy Waidelich skulle utses till ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna. En post som Thomas Östros haft.

På tisdag, när S-riksdagsgruppen sammanträder, väntas Håkan Juholt göra fler förändringar.

• Sven-Erik Österberg, 55, petas som gruppledare. Troligen ersätts han av en kvinna, hetaste namnen är Berit Högman och Carina Moberg.

Sven-Erik Österberg själv är fåordig. Han vill först avvakta hela Juholts pussel innan han kommenterar petningen. Han bekräftar dock att så är fallet.

• Maryam Yazdanfar, 30, föräldraledig ordförande i civilutskottet petas också. Enligt uppgifter till Aftonbladet för att hennes uppdrag behövs i det stora pussel som Juholt just nu lägger.

Även Juholts egen efterträdare ska utses på tisdag. Han har varit ordförande i försvarsutskottet. Den posten är troligen vikt för Åsa Lindestam, som i egenskap av tidigarte vice ordförande ofta har hoppat in för Juholt.

Under dagen i dag gick det ut en uppmaning till S-gruppen om att nominera namn till dessa poster. Namnen ska vara inne senast klockan tolv på tisdag och valen sker senasre på eftermiddagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: