Nyheter

”Det kommer att bli galet”

Av: 

Mattias Sandberg

NYHETER

Monaco laddar för bröllopet. Prins Daniel: Ska bli spännande

MONACO. Nu är det snart dags för årets bröllop.

Hela Monaco laddar för bröllopet mellan furst Albert och Charlene Wittstock - där den svenska kungafamiljen deltar.

- Det ska bli spännande, säger prins Daniel till Aftonbladet.

I dag inleds bröllopsfestligheterna för furst Albert och Charlene Wittstock i Monaco och Aftonbladet är på plats. Stora delar av Monaco är avstängda och kravallstaket kantar gatorna. Under förmiddagen har allt fler människor börjat samlas nere vid hamnen.  

Och förväntningarna bland invånarna är höga.

”Aldrig varit med om liknande”

- Det kommer att bli galet. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Nicole Dong, som ursprungligen är från Kanada men som har bott flera år i Monaco. 

I dag gifter sig furst Albert och Charlene Wittstock borgerligt under eftermiddagen i tronrummet i det kungliga palatset. Alla som vill kan följa parets vigselceremoni via gigantiska tv-skärmar vid Palace Square.

Men det är först i morgon, på den kyrkliga vigseln, som den riktiga festen börjar. Då väntas bland annat hela den svenska kungafamiljen komma. Från kronprinsessan Victoria och prins Daniel till kungaparet, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

Den här gången slipper dock Daniel stå i centrum - något som den nyblivne prinsen berättar att han tycker är skönt när Aftonbladet får en exklusiv pratstund med honom inför bröllopet.

Ska vinka från balkong

- Det ska bli spännande och jag ser fram emot det, säger han.

Bland övriga gäster finns modeskaparna Karl Lagerfeld och Robert Cavalli, Giorgio Armani och supermodellen Naomi Campbell.

Efter vigselakten i eftermiddag kommer furst Albert och Charlene Wittstock att vinka från balkongen och palatset bjuder även Monacos invånare på en medelhavs- och sydafrikansk buffé på Palace Square.

Under kvällen blir det en mottagning i hamnen och artisten Jean Michel Jarre kommer också att ge ett unikt uppträdande med en stor konsert i hamnen.

Redan i morse hade hans fans börjat samlas framför scenen.

Ryktas om inställt bröllop

- Det är klart att det är roligt med bröllopet. Men egentligen struntar jag i det. Jag har rest från England för att se konserten. Arrangörerna förväntar sig långt över 50 000 besökare och jag tror det kan bli närmare 100 000, säger Guy Rivaud, från England.  

Under veckan har det ryktats om att Charlene Wittstock skulle ha fått kalla fötter och varit på väg att lämna Monaco.

Det var den franska tidningen L´Express som kom med uppgifterna om att Charlene skulle ha varit på väg att resa tillbaka till Sydafrika. Men hovet gick genast ut och dementerade uppgifterna.

Och på Monacos gator är det ingen som tror att bröllopet kommer att bli inställt.

- Nej, det finns ingen chans att det händer. Hon kommer absolut att säga ja och vi ser verkligen fram emot festligheterna under helgen, säger Grazyna Schubert, som har rest hit från Österrike.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert: