”Bättre att Bildt håller tyst”

avJoachim Kerpner

NYHETER

Efter den massiva kritiken mot regeringens handfallenhet i fallet Dawit Isaak säger utrikesministern nu att "den svenska regeringen anser att Dawit Isaak omedelbart bör friges".

Aftonbladets utrikeskommentator Wolfgang Hansson gör tummen ner:

– Har man inte något vassare uttalande att komma med när han har suttit fängslad i tio år, då är det bättre att hålla tyst.

Wolfgang Hansson.

I förmiddags uttalade sig utrikesminister Carl Bildt med anledning av att den svensk-eritreanske jouarnalisten Dawit Isaak suttit fängslad i tio år i Eritrea.

”Vi ger aldrig upp”

– Den svenska regeringen anser att Dawit Isaak omedelbart bör friges. Regeringen arbetar oförtrutet vidare för att få Dawit Isaak fri och vårt engagemang är obrutet. Fallet rymmer stora svårigheter men vi ger aldrig upp, skrev utrikesministern i ett uttalande på regeringens hemsida.

Aftonbladets utrikeskommentator Wolfgang Hansson säger:

”Måste vara mer kraftfullt”

– Det begriper väl alla att Sverige på något sätt försöker och vill få Dawit Isaak fri. Men ska Bildt göra ett uttalande måste det vara mer kraftfullt.

– Har man inte något vassare uttalande att komma med när han har suttit fängslad i tio år, då är det bättre att hålla tyst.